新加坡+馬代遊記

117 回覆
12 Like 5 Dislike
google 3.5星以上應該ok掛
10月都有好多600左右
馬代樣樣活動都好貴
其實我都唔係好識游水,潛水就冇玩
不過浮潛都好多野睇,又唔使錢
我岩岩睇番 ibis budget hotel singapore emerald 未來兩星期房價。由八百港元跌到$444。去到暑假尾就開始平。
呢間係兩星連鎖,間房都唔細。我覺得性價比唔錯。
呢間響機場附近嘅一個社區,你當係荃灣區。我搭的士去機場坐早機,都係百幾港元,ok 啦。
我試過住巿中心三星。間房細到呢
原來你目標係3.5星
我搭錯線
我想睇新加坡呀!未去過plan新年去
我住過 ibis budget hotel singapore emerald。
兩星,乾淨企理,房又唔細
我發覺住連鎖,質素比較有保證,管理得好啲。
日本,我就鐘意住東橫,又係兩星。不過就唔好住佢嘅經濟房。試過,係冇窗
我上次去日間,佢動物園好多動物好乾淨,日間慢慢睇,又睇得清楚
同block user有咩好討論
連鎖最安全,住d 不知名3星好多都伏到仆街,又污糟又有曱甴,應該係d 印度馬拉人求鳩其咁執房
Lm
之前去新加坡想入虎豹別墅,可惜翻新緊冇得入去
Singapore 酒店貴到七彩
都幾抵,叫咩名
黎緊星期三同女朋友去
留名
南亞其他地方嘅衛生、治安、交通又唔及新加坡
兩種唔同玩法啦, 新加坡係大都會,其他係四、五線城市旅遊區
去到西歐、北歐仲貴
反而馬來西亞驗身抵玩
冇去過賭場咩
係,港元二千幾,俾到我香港私家醫院萬幾蚊嘅檢查
我就用呢萬幾蚊去星仔、新山玩一星期
我格過價,同一個私家醫院集團,最平係新山。KL, penang, 沙巴果啲分院貴啲,不過當地就多啲驗身 plan 揀
我近十年都唔再入賭場
pokemon 公仔👍🏻, 4月尾無呢款
Day 6

晨早就要起身出發

放低啲行李就搭車去水上飛機terminal
今次揀咗有得搭水上飛機嘅resort

Lounge 有包食,不過好難食
拎咗啲果汁飲

機師們

上機啦

沿途風景都好靚,不過搭嗰陣都幾熱
同埋上機前就搽好防曬,行幾步都好易曬傷

落機啲職員已經列隊恭候你

職員帶你入房仔坐低check in
仲有杯溶溶地嘅雪糕,椰子味幾好食

好靚

Check in 完會安排一個職員跟你,喺島上面有咩事搵佢就得

等咗一陣就一齊坐buggy ,沿途介紹吓啲餐廳,water center,沙灘,最後送你去房
之後你想出去可以搵佢或者自己打電話叫定buggy 就得

朝早咁早起身,一入到去就瞓晏覺

好大個露台

起身就周圍打卡

之後去water center 玩啲免費活動
玩咗踩鴨仔同獨木舟

玩完都日落,又影吓相

我哋個package 包晒早午晚,除咗自助餐都可以揀其他餐廳,第一日就食自助餐先

晚餐好似7點開始,不過第一日嘅午餐係唔包,所以晏晝食咗啲新加坡嘅手信

餐廳隔離好多魚,啲魚好醒,知道餐廳開門就會游過嚟,有啲人會掉野俾佢哋食或者唔小心跌咗啲野食落去

啲雪糕又溶晒

夜晚仲有星星

Day 6完
lyf Farrer Park Singapore
幾乾淨企理
日本我都係住東橫
lyf Farrer Park Singapore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞