讀 Mechanical Engineering有咩好發展?

222 回覆
4 Like 15 Dislike
香港依家無曬工廠,啲機械instruments又係來佬野,行頭的確好似有d窄。雖然我信行行出狀元,但m e真係有d難玩。

最撚奇係到到都有m e讀,如果既然無行,點解最多有得讀嘅engin課都係m e?
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電
我想讀 無時間讀
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

呢3個答案係說明m e出路窄嘅有力證明
好過AE
Bs
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

笑死人
巴打你真係讀緊me就知me畢業生出路多到無人有
未讀or就快讀就遲下問下d prof佢d學生有咩出路啦
Building
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

笑死人
講黎聽下,我就 hd in m e 畢業 ,唔知有咩好做。mtr報過唔收,諗過做 飛機 or 汽車maintenance ,但你知唔係一個最好選擇
扎鐵
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

笑死人
講黎聽下,我就 hd in m e 畢業 ,唔知有咩好做。mtr報過唔收,諗過做 飛機 or 汽車maintenance ,但你知唔係一個最好選擇

有冇諗過只係你垃圾而冇發展唔關科目事?
香港依家無曬工廠,啲機械instruments又係來佬野,行頭的確好似有d窄。雖然我信行行出狀元,但m e真係有d難玩。

行頭窄?
me 係香港根本沒出路
讀好啲,去外國發展,唔覺意入咗外國公司好似Apple做可能唔錯

btw manufacturing只係其中一小部分
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

笑死人

HD ME就問下d呀sir miss有無介紹
間間學店都同唔同公司有聯係
如果你有師兄師姐入去,佢地有空缺都會同d呀sir miss講
所以你留意下學校email
同埋同d呀sir miss打好關係先啦

就我所知有d學店嘅畢業生太垃圾
有d大公司HR會睇都唔睇掉走份CV

講出路
HD ME真係難搵好工D
讀埋Degree再搵啦
我都HD ME出身,第一間去香港唯一嘅大型機械生產公司做trainee
之後出嚟睇project
前排有幸做apm
不過家陣出嚟讀返degree ME
望第日移民好過

degree出嚟
building 嘅風火水電都會請ME
上面有人提過兩電,MTR都請
要做返本行ME香港好難搵到架啦
強烈建議樓主讀好英文同中文先
上船做
Degree都冇話出路少
HD咁多出路就冇人讀degree啦
去德國做
人工僅次醫生同化工

唔好推啊!!!!!!!!!!!
me乞食,慘過做狗
樓主沒fds沒屋企顧慮可以去行船
飛機MTR兩電EMSD WSD 仲有𨋢
仲未計起樓 BS Plant都會請me仔
唔洗乞食既
不過唔會發達囉
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

笑死人

HD ME就問下d呀sir miss有無介紹
間間學店都同唔同公司有聯係
如果你有師兄師姐入去,佢地有空缺都會同d呀sir miss講
所以你留意下學校email
同埋同d呀sir miss打好關係先啦

就我所知有d學店嘅畢業生太垃圾
有d大公司HR會睇都唔睇掉走份CV

講出路
HD ME真係難搵好工D
讀埋Degree再搵啦
我都HD ME出身,第一間去香港唯一嘅大型機械生產公司做trainee
之後出嚟睇project
前排有幸做apm
不過家陣出嚟讀返degree ME
望第日移民好過

degree出嚟
building 嘅風火水電都會請ME
上面有人提過兩電,MTR都請
要做返本行ME香港好難搵到架啦

多謝你意先,我本來都有意讀返m e degree,但依家我返工做緊building 嘅ee野,所以令我明顯擔心讀完個m e degree 係咪無咩用
又係個啲悶到爆既答案
MTR
巴士
中電

笑死人

有冇諗過只係你垃圾而冇發展唔關科目事?

無諗過,因為我睇圖睇數都唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞