Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (23) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
13 Like 16 Dislike
頁:話人批鬥撚
腳:話樓上唔想人表達意見(用他的咒語來對付他)
麻:(自己衝出黎)

我用石內卜咒語對付佢,幾時輪到你呀鄧生?
「同一套logic同一個flow,等佢答左我再forward個答案比你,等下啦。」
咪e度law哈利

石內卜都無理過你
自己就覺得對付緊人
勁好笑
唔知你噏乜
Ching e d咪理性討論law
我覺得e件大家大反應
係因為認知上仍然停留喺昂係好人e個層面上
其實佢已經…..
將你上面的人物變成歷史上的惡人
其實好少事
純粹攞個名玩個諧音,又唔係拎某件事嚟講嚟二創
,薯茄立場又唔會同昂有衝突,係唔係政治人物都無乜問題,都唔好講你點定義一個人係好定惡
本身想認真回,見到講乜乜咒語都算吧啦…….
Good answer
香港班官學野啦。
唔好笑,我認同
但食字諧音都講到咩取笑被逼害者,係咪痴撚左線
昂山素姬呢啲仆街都要攬,有病
IG啲人係咁
有光環就攞咗先
正如啲一有動物片就衝出嚟話animal abuse
認同。
如果昂山素姬係因為逼害羅興亞人而被判入獄,咁就冇野好講啦,判得好添呀。
但而家因為對講機、選舉舞弊而被軍政府判佢幾十年,一句「佢唔係好人」就可以合理化個冤獄咩?
一個壞人坐冤獄係唔會令佢變好人架
只係會令對方變壞人炸
仲要成個冷笑話同冤獄0關係
你真係邏輯帝加打稻草人之王
其實真係勁癲
幾版留言完全冇一個人講過一句係「合理化」冤獄
你憑空作出黎再用來支持自己
好可怕
你現實係咪好鐘意屈人黎達到目標?
做你同事一定勁慘
如果你未做人父母
求求你不要
好crazy
依家係唔係開緊佢坐冤獄嘅玩笑
以後又可唔可以講岳飛拎十二面金牌呢類型笑話?
屈原blublublu
你睇返佢D留言先
瘋狂打稻草人,偷換概念
一個成日話要奶阿冰腳趾的人企喺度同你講道德
救命
Ching通透啊
可能佢一陣又會加條件架啦
死人唔洗尊重
活著嘅壞人就要
佢坐監係karma黎 無人話過個入獄原因係合理
講多樣唔關事既野你知 佢除左逼害羅興亞 仲親中架
我唔理
總之昂就唔可以笑
因為佢冤獄,佢幾衰都唔得
你再嘈我就屈你將冤獄「合理化」
儘管你完全無提過
題外話
點解冇人講tung tung昨晚個ig live?
好迷幻
好好笑
呢個YT好玩得
個衰妹真係越來越識打扮
有睇到佢收台,暈撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞