【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (23) 完璧で究極のアイドル| NHK 18祭

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
多謝通知,即刻落左單
不愧係Ayase睇中嘅女人
wadiu
會係 remix 翻唱
定係度一首歌 crossover?
雖然話有時啲comment真係冇視即可
但見到呢類真係忍唔住忍住po出嚟
in case有人唔想睇所以照四重先
有d 唔知係刻意定係點
芙莉蓮好似有班 on9 粉瘋狂吹捧
吹到過晒龍要踩 YOASOBI 黎抬呢套作品

我自己都有追開芙
但對於呢班人咁能大反應都覺得有d 驚訝
若果芙最後爆死 (電鋸人果種)
呢班 on9 粉應記一功
真係
其他元素唔講齋講動畫
真係唔好再吹到又咩霸權乜乜乜咁根本捧殺嚟
見識過中山竜都仲未識死

芙呢類文藝小品
圍內好好 J 但出到大眾層面可能半集就訓著
我覺得原作者都明呢一點
所以先搵 YOASOBI 捧一波 + 出呢種曲風
再強化多D 本身被視為弱點既戰鬥部份
希望盡可能出圈
不過呢d 諗法對於狂熱 on9 粉黎講應該不屑去理解
YOASOBI 出咩歌我都 J
me 盲粉
嗰班偏激fans只會考慮佢哋自己睇套嘢感受
呢度應該點點點,嗰度應該點點點點

但係唔會諗到呢盤本身係一份生意嚟
完全唔會理人哋咁樣做係一個商業考量
聽歌算啦
謝通知 狗衝左 迫老婆情侶裝
其實歌好 + 動畫好
互相吹奏吹下吹下就會更多人睇
我推就係成功例子

芙呢邊都未正式開波
有班 on9 清高撚就起勢屌定首歌先
陣間歌迷 vs 原著迷互屌得多
一齊搞死套野就好笑
班清高撚啲comment係透露一種「呢啲流水線歌手同芙莉蓮根本唔係同一 level」

不過我又唔會因為佢哋喺度硬捧對套嘢觀感有影響嘅
睇咗pv+少少簡介都有啲興趣
即管等開播
芙本身係幾好睇
我都有少少期待動畫

係班 on9 清高撚難睇
好能肉酸
唉屌, 輸唔緊要, 咁輸真係唔抵
又一件未食藥?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞