【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (23) 完璧で究極のアイドル| NHK 18祭

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
係呀 所以岩岩訂3 順手買埋
amazon有特典仲有
優しい彗星
Ikura的唱功就算在日本都係屬於高手級
所以唔洗再香港/華語嗰班比較

其實我覺得連佢哋及罪大都比大家對《idol》的狂熱反應嚇親

不過罪大開心死 數錢都手軟
今次仲聯同millet
JPOP 我而家越聽越雜
香港出名果d 唔駛講啦
除左果批覺得都仲有唔少好值得去聽
例如 MAISONdes
呢個係一個音樂人 crossover campaign 黎
keep 住好多好正既歌出黎

其他亦數都數唔晒
文青風既もさを (Mosawo)
幾田以前係 plusonica 都有 cover 過佢既名作
另外同樣出身 plusonica 既 nishina 同 eill
同樣係 VOCALOID 既 Kanaria
傾向 citypop d 既 ぷにぷに電機
另外同人夾歌好過自己歌既 asmi

仲有仲有黑子首、YOAKE、Penthouse 之類
仲有D 新人女團例如 fishbowl、Chick-flick 之類
知名度低但d 歌都有趣

另外有隊叫 すいそうぐらし
組成同埋曲風都有幾分似 YOASOBI
但當然打左個大折扣
曲同唱都係 YOASOBI 既 1/3 水平咁
可以當佢山寨版 (雖然其實唔係)

不過
最推都係 YOASOBI
仲諗緊買Sony 定Amazon版
呢排冇乜財,所以只可以2選1
睇到了
買左特典版
YOASOBI & milet 新曲起用!動畫《葬送的芙莉蓮》OP&ED 情報解禁!
󠀠
動畫《葬送的芙莉蓮》也在今天解禁主題曲以及片尾曲的情報,主題曲使用了 YOASOBI 根據原作者山田鐘人監修的小說所創作的作品〈勇者〉。片尾曲則是由 milet 所演唱的新歌〈Anytime Anywhere〉,在今天公開的預告當中,大家也能夠搶先聽到這兩首作品!
󠀠
動畫《葬送的芙莉蓮》將於 9 月 29 日在日本播出,首集將是長達 2 小時的超長篇,也請大家務必期待!
󠀠
另外,YOASOBI 也宣佈收錄包括〈勇者〉、〈祝福〉、〈アイドル〉等人氣作品的第三張 EP《THE BOOK 3》也即將發行,未來有相關的發行資訊我們也會為大家第一手報導!

#YOASOBI
#milet
#葬送のフリーレン
#葬送的芙莉蓮
Sony Music Taiwan - JPOP

又係Yoasobi 又milet
好癲

BOOK 3 有三首動畫主題曲
想問下幾時開始日馬可以訂
Sacra Music啲人可能心諗
訂得架啦 係未知特典款
有無日馬條link
pin 出嚟個條我去唔到 thx
Amazon.co.jp限定】THE BOOK 3 (特製バインダー用オリジナルインデックス(Amazon.co.jp ver.)付) https://amzn.asia/d/0Jo8wKG
Thx very much
真 ......
日馬依家唔送香港?
想問下Tower Records門市買有冇特典 定要預早上網訂先有

今次有機會可以托朋友係福岡幫我買首日碟
希望唔駛佢排隊
公平咩
我都係因為YOASOBI 先從重燃對音樂嘅熱誠
想問下係咪已經訂爆晒,我係日馬訂唔到,有冇特典都冇晒

我見重有得訂
諗緊Amazon / tower record 定新星堂好
之前可以直送香港
Book 1 (reissue), Book 2同埋The Film都係amazon直送
Sony store 有冇得直運香港?
揀左AMAZON YOASOBI應援店 SELL BY ONBURT ENTERTAIN 有無伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞