(公務員)政府招聘助理稅務主任 起薪$16,695 頂薪$34,060

301 回覆
31 Like 161 Dislike
老鳳ap2直頭高人工過eo
荀工
做人要識得避重就輕,個風殺到黎,我見到既,係工作人員全力救災,係令人暖心既故事。同埋,稅務主任係稅務工作扮演重要角色,維持稅收正常運作。
屌你老母睇唔起我哋連登仔?
得萬幾蚊搵狗做?最少都呢份工啦
唔撚係掛
呢度個個fg 50k
邊撚到吸引
先生,如果講個名,你份FG工點夠呢份黎。
簡單黎講一家人最緊要齊齊整整。
唔識計數得唔得
啟德棟野未去過,唔知凍唔凍
咁誇張左既
但正常大學畢業, 專業既, 邊做邊考哂d 牌, 幾年後都5皮底仲要唔計bonus, 14個月糧up, 計埋年薪都8, 90個...十年內7, 8皮底走唔甩, 年薪過百萬
非專業既做十年上到manager 個位正路都6, 7皮, 不過無bonus 無大公司/專業個d 咁大舊
閪工一份
識人做緊
34k都低啦 閪工
喺政府做低層都係閪工,除非識玩嘢
你乜野事?個仔有機會學知足常樂,終身學習,連有錢人永遠都體驗唔到。
出ATO原因係當年稅局文書野照拎aco頂 好多人詐營話屌 咩都唔識入黎點做 仲要日日追夠200隻IR搵鬼做 流失率極高 所以最後先死死氣開ATO要請有一定經驗既人 如果本身冇學位 識少少account入去做都ok 因為ATO唔似aco咁有學位優勝d 所以真係好on99
大把大學生搶住報
有無20k+ 有hd就ok ge工
同人講TO 可以呃下人係transport officer
荀工黎
返工冇咩野做
日日準時收工
同事關係又好
棟大樓啟用冇耐
咩都新正
唔似其他部門仲用緊d幾十年
殘舊不堪既office
仲要有得返啟德CBD區
人都高級d 精神d
行去mikiki都係幾分鐘
過埋新蒲崗大把野食
遲d隔離airside開埋仲有戲院睇
收工約埋囡囡去睇戲簡直完美
幾多年先去到34k
其實要幾多年先到頂薪?
如果係男人 做ato/aco 呢d 工我見親多數都係一支公麻甩佬.... 點有可能有囡
去女朋支屋企食飯人地老母問你做乜, 你話自己做ato/aco 自己都唔好意思啦...
咁你不如話係中環返工但做派傳單
做狗好過
34k 頂薪

點解可以變荀工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞