(公務員)政府招聘助理稅務主任 起薪$16,695 頂薪$34,060

301 回覆
31 Like 161 Dislike
又係你 考到未
地政督察高ACO一個pt 即刻高級曬
同囡囡講自己做督察
班囡囡即刻噴晒水
稅務主任本身就係30年前,由稅局班ACO轉為ATO
分開你咪無得調去第二個部門
簡單黎講即係收歸國有,變左骨幹成員。
唔好講人工啦 總之ATO係筍工嚟
老老豆豆 唔太吸引
我問返你,「返工」同「執業」邊個聽落高級d呀?

你同人相體講工作,講「我係廚房執業」,雞髀都有得你食。
想知魔巴點開口同人講自己做緊資深OA
閪位黎
真 千祈唔好講人工
睇名得㗎喇 稅務主任 好嘢嚟
阿媽可以煮少餐飯,因為個仔將會成為一名資深職員係寫字樓執業。
老鳳replacement ?
老鳳未頂都34000, 佢係接近eo位
簡單d講以前係得稅務主任依個位,人工等同CO,比稅局既ACO考,做既野都係一樣。

一方面好少ACO會考,因為覺得clerical grade有前途d,因為仲有得升,另一方面稅局覺得班ACO識晒d野就要調走,浪費左訓練資源,而稅局內既ACO/CO同稅務主任雖然做既野一樣,但又唔可以互調,行政上好煩。

所以就重整左稅務主任職系,有助理如高級,同文書職系一樣,所以其實即係稅局既ACO
頂薪先34000, 如果單身有公屋都話....
要租樓既話34000 真係好吃力, 儲唔到錢一世上唔到樓

如果有家庭仲慘, 要個仔係咁窮既環境長大
好專業好高級好有知識咁攞萬六蚊人工
稅局大樓d 冷氣凍到仆街, ching 你點頂, 你條街30度都話凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞