新牛仔褲NEW JEANS 係咪近年少見既零整容團?

317 回覆
659 Like 234 Dislike
ive同kepler先差1個月出道就唔同gen?
大家好明顯同期競爭喎

再講我冇否認nj紅 但係「破哂前輩紀錄」呢種講法唔係話佢人手揸個brand就可以咁講架喎
況且你都話bp都係咁 咁都唔係前無古人啦
「紅唔紅有眼睇」都唔係一個客觀標準啦
你可以話佢地同佢地嘅歌全世界都好多人聽好多人識 海內外都好有人氣
但係咁講可能全世界識bp嘅人多過nj都唔定 根本唔係一個valid kpi
咩獎咩榜都冇 佢地又未出過去巡迴 點證明佢地真係風靡全世界?
佢地係紅 但係已現階段講最多話成長曲線爆發 有潛力成為歷代最佳女團
但係先出道一年 你點知過幾年佢地係咪真係仲稱霸緊
就咁講一句有眼睇就話打破哂前輩紀錄 會唔會太easy?
真 21年吹aespa登頂 22年吹ive登頂
下年應該到baby monster

我認同你呢個講法,itzy同aespa開始先係第四代

其實大家都錯
new jeans話自己係4代團
但之前boy planet最後個一集
Mnet叫ZB1話自己係第5代喎
成單野根本好亂 個個講法都唔同

我明你想講4代團影響力仲係度
唔可以咁快就取代曬直接飛去其他代
NJ玩緊概念,但ive仲係出下口水歌
佢地的確有好大差別喎
仲有你都知hybe係唔太care呢啲打歌排名
BTS係billboard hot100攞第一
韓國都可以一個一位都無
你就知個機制玩法任佢玩啦又加TikTok計分
你想攞邊個標準先?
其實冇人打得抵BTS嘅話,韓國計法一直都會係四代
得啲大陸人數到五六七八代
大家講緊韓團 就跟翻韓國普遍嘅分法囉 bp twice嗰啲係第三代 itzy gidle 到ive lesserafim new jeans 等等等等嘅全部第四代 暫時未有第5代出現
其實巿場上 都仲係各大女團各有支持者 未做到有女團單獨跑出 成為一個標誌 (最明顯嘅例子就係二代標誌少女時代 三代標誌Bp twice
而呢班女團都仲係好有潛力 發展嘅路仲好長 壽命亦都只係岩岩開始無耐 可以話四代女團盛世仲有排都未到5代
而女團之間嘅差別其實同分代我覺得唔係太大關係 當然有 但唔係咁明顯 只係女團 或者公司之間對佢哋發展方向嘅取向有唔同
好似gidle咁 一樣係行概念 傳達信息嘅女團
但係你唔會將佢分出嚟當5代 然後ive lesserafim出嚟又叫翻佢哋做4代 然後new jeans又叫5代甚至6代

BTW其實第幾代第幾代女團呢啲 界線其實係好模糊 所以唔使太執着呢一點
是 一係就等到Bts自己收皮 不過應該仲有排
玩概念
越出越短嘅tiktok歌
有人叫呢代做5代有人叫4代 係有啲亂我覺得冇所謂明就得
但4又好5又好 點計呢班女都同一代 冇理由話ive同nj唔同代 你計邊代係睇邊隊勁架咩 就算nj係勁過ive咁都同nj變新一代無關 大家同期競爭咪同一代
你話ive係上一代 nj nmixx kep1er係下一代仲奇怪
ive先早kep1er一個月出道就無啦啦上一代
如果nj出嚟贏左ive就無啦啦ive係上一代nj下一代
咁wonder girls同少時係咪唔同代?

你問睇邊個標準 咪就係咩都要睇吓 音源 銷量 獎 榜 海外 巡演 睇藝人都係呢啲標準架啦
bts依家啲歌主打海外全球市場 可能係冇韓國音放一位 但係人地已經攞左百鳩幾個一位
依家nj風頭係一時無兩 但事實係佢地仲有好多成就未解鎖 話佢破哂前輩紀錄就真係言之尚早囉
話佢係再另一代就更加唔關事
明眼人都睇得出
今次NJ已經唔係普通MV而係藝術品
最好tiktok歌有咁高質囉
其實Bunnies從來唔會提咩破前輩記錄
係班傻鳩引戰狗成日想引人反新牛
銷量好似爬咗aespa頭了

第二
Sorry for殘體 但c榜數據新牛勁啲
藝術品
2023上半年結算。。。
你新牛1月頭出碟
aespa 5月中出碟
最正路要講紀錄一定係計初動
ZB1話自己會係5代男團
係因為Mnet話要用ZB1打開5代男團大門呀
佢哋好得意架
之前對IVE,因為唔知IVE會有幾多日冠
有日冠唔講,走去講空降幾快有一位
而家有初動唔講,講c榜,c榜係出貨量
雖然1月出碟到而家單睇都準嘅
但拎比嗰隊5月出碟
唔知仲以為ive日冠多過newjeans
因為肯定到IVE日冠少過自己嘛
嗰排IVE一cb
就講定自己空降幾快有一位先
總之nj點樣都係4代1啦
hybe唔著重音放節目1位
咁lesse初出道個音銀1位呢?
lesse又唔係hybe喇?
唔著重嘅話畀返林英雄啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞