[撚狗] 加拿大取消香港人優先 Stream A/B等簽證永居時間料將大幅延長

292 回覆
67 Like 145 Dislike
香港人自己有條隊㗎。

利申:做緊份工同CBSA呢個部門有關,所以知道香港人一定唔係行人道移民嗰條隊。
其實全世界大部份文明國家PR都係有條件
因為你唔係公民 你一樣有義務
佢俾個永久居留權你 你都有義務留返係度生活、投入社區等等
如果你咁講法 PR同公民分別只係投票
D人唔洗入籍啦 做一世PR咪得囉

知你一定又拗
俾埋你睇:
https://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=1468&top=10
而家都有人4-9個月啦
即係之前冇加快到?
我都覺得澳洲正好多
但唔讀書的話,似乎無咩途徑俾我呢啲死窮L申請?
台灣加多一年監
連登仔就屌晒人哋老母
又話人水鳩港人去

英加澳加監就話有心去住幾多年都冇所謂
你可以咁講,PR嗰part唔算好快,但你唔知佢本身set香港人救生艇呢個Target係時間係幾多。

但佢本身加快嘅好明顯專注喺OWP嗰度 以前一個月攞到,而家要起碼20個week.
救得一個得一個🙏🏻

我勸班細蚊仔
唔好受班vpn移民撚影響
當中仲有成班小朋友字都未識得幾個
希望你可以作出獨立判斷
做埋晒D損人不利己的事🙏🏻
Ok信你
希望都承你貴言真係4-9個月就攞到
咁係唔同既
台灣加多你一年監係無原因 見你香港人先做鳩你 大把例子係明明開晒公司 請晒當地人 事業上埋軌道 但佢都話你證明唔足
技術移民囉

但你都真係要有啲料先得

唔係阿豬阿狗有手有腳就去得
好多野玩喎
夏天踩單車、潛水、stand board等等,大把戶外活動同運動,周圍都係公園
冬天就滑雪滑雪同埋繼續滑雪,香港無得玩
澳洲依個迫苗國,不了
你講到加唔係咁
兩個都係垃圾迫苗國嚟啦
英國最好
做咩啫,係想留係果邊生活等多排有咩所謂
除非你係果啲諗住攞左個身分就返嚟嘅人囉
有大陸專才唔好咩?做咩係咁唱衰呀
真假都唔洗驗
【警世】小心提防 AI 騙子 HKILoveYou
https://lih.kg/3386840

你不學無術兼呃錢騙子喺學術台講錯 concepts 同埋俾 unreliable source 人地嚟笑我 phd?
我都知原本香港人自己有條隊
但而家個notification唔係就係話取消呢條香港人隊咩?
最早個批就應該不受影響,bc身份係按當時條件批,你bno visa未住夠5年佢轉左,你又未pr既,應該都要extend
如果pr左就唔受影響
睇tg grp
之前有唔同人都試過apply完pr
見好耐都冇進展
同ircc追進度
結果ircc個邊職員話香港pathway係under人道條隊
standard 係20個月
話慢係正常
冇得加速
上面成班留港撚d支那格出哂黎
欠撚左你老馮要成世優待你咁撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞