[撚狗] 加拿大取消香港人優先 Stream A/B等簽證永居時間料將大幅延長

292 回覆
67 Like 145 Dislike
早知留係香港等死算
加拿大不嬲要5年住夠2年先得
呢兩個垃圾政府真係冇口齒

日日做黎生

真係唔該連登仔積返啲陰德
唔好再水人

加拿大夠人
澳洲要人
澳洲正好多
5+2 係講citizenship?
有條件居留嘅PR, 同英國BNO visa 有咩分別?
我理解永居權, 係無條件居留先叫永居權, 我明入藉拎加國passport 係另一回事, 但pr 呢個term 有condition好怪
20%, 而家啲屋限限地都1.5M, 邊到搵多20%出黎俾住先…
咁加十年廿年都無所謂啦
可能上連登見到有啲人係咁踩加
覺得香港人原來都唔係咁逼切移民
似係老奉多啲 咪踢返去非優先
幾秒就得啦,看國籍,看收入,看學歷,完。
20個月 即刻轉報EE先

原本諗住費時阻人quota照stream b

咁搞法真係EE好過
屌你老母

上星期公佈放寬owp就開晒記者會打晒飛機拎光環

今日取消優先就鬼鬼祟祟係網上公佈🖕🏻🖕🏻
淘寶有售,完。
屌你,真係唔撚識個喎 入邊寫撚到明唔撚係
你隻支那仔?
屌你個傻閪 你睇撚清楚人哋個網站點撚樣寫先啦,開移民法睇睇先啦傻鳩 屌你老味,你鳩噏當秘笈。

我依家就喺度睇撚住你柒,都幾撚搞笑。
屌你,都話唔使20個月
屌你個死傻鳩,人哋叫你排返條正隊就喺度嘈喧巴閉做乜撚嘢。

同埋唔撚使20個月。
有講錯呀?唔屌得呀?
道友多日日比人屌老母㗎啦

咁上星期放寬owp放寛又唔淨係網上偷偷公佈?

咁即係要幾多個月?又唔見佢講
咁你不如講下屬於邊條隊

利申:唔識
你咁醒留港啱晒
屌你老母,我唔撚知你講乜春,總之你而家你就喺度比我屌緊,因為你戇鳩鳩乜都唔撚睇清楚。

加拿大有唔同項目嘅移民,佢冇需要公布香港救生艇處理嘅時間有幾耐,因為人數唔多,但一般處理PR需要四至九個月。

你自己睇撚清楚20個月人道移民嘅要求先,香港人救生艇嗰個係唔撚符合嗰條移民路徑㗎,屌你老母喺度講嘢俾人知吓有幾撚無知。
加又唔可以話佢改,只係好似台灣咁,用行政手續過程加長你時間,吹佢唔脹
EE一收到invitation就好快
佢會email個PR package比你,填埋交around 4-6個月
利申:攪過nomination同EE
加拿大爆人,4 K人掙一份barista 工。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞