[撚狗] 加拿大取消香港人優先 Stream A/B等簽證永居時間料將大幅延長

292 回覆
67 Like 145 Dislike
但澳洲到而家仲未改喎
彈出彈入
點拎pr就回流?

住唔夠會取消pr
大驚小怪,當初優先處理嘅原意就係比一啲高風險人士盡快過嚟,而家都過咗兩年呢班人都過得七七八八啦。
潛逃離開香港非常之壞, 係漢奸.
係喎!
同埋佢當初有快批可能因為一下子好多香港人過去,同bno一樣
同埋果時有堆人係被中共on list急走

而家應該係繼續有人申請但已經慢落黎
咁咪唔使整快隊
https://i.lih.kg/thumbnail?u=https%3A%2F%2Fna.cx%2Fi%2FxT60EYM.png&h=ffa2785f&s=540

打倒日本鬼子】中國人於日本煽動組織犯罪落網, 不忘向傳媒舉中指.
https://lih.kg/3345610

中國人去幫日本鬼子做野?咁咪即係漢奸?
澳洲改起上嚟都好快手可能好快到佢
依啲一定要見疑即報
例子?
貨下金先囉 加拿大本身都係想搵水魚比錢先開條路比你姐 比夠錢等番一兩年就得啦

不過無咩錢個批就
希望連登仔唔好再水人去加拿大🙏🏻
早就放寬咗啦,work permit holder已經可以買屋
其實加國支那人口係咪佔好多
香港stream ab係屬於難民隊
但要比多十幾% stamp duty 代政府多謝你
3年owp,要20個月時間批pr,owp過期又無得續,咁等緊你批pr個陣唔做得野又唔可以返香港,咁食雪唯生?
香港收人,落嚟擺低就搞掂,不限年齡三歲到八十歲.
其實wp過期而pr未批呢啲嘢唔係香港人獨有,根本加拿大境內其他國籍嘅申請人都有可能遇到呢種情況

已經合資格申請pr但又未批,其實係可以申請bridging work permit,喺pr result出之前可以一直留喺加拿大做嘢,唔會出現要你留低但係又唔俾你返工呢啲咁戇鳩嘅嘢啦
變曬韭菜
吹到好似英國同加拿大改左咁
初初又話1+3

係就係1+3

點知批都等20個月

咁樣等得嚟同英國同澳洲都冇咩大分別

當初貪快拎pr啲移加撚中晒伏
批緊pr果陣不嬲都有得extend working permit
More
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞