[台灣] 台灣旅遊集中討論區 (8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
前兩日係誠品同101買衫+手信 退稅果時職員無講唔可以開 應該係可以(?) 我買完件衫都即刻著咗
本身31返香港 諗緊stay唔stay多日
我住三人房 朝早起身聽到隔離房講野 都幾清楚下
獨遊無聊分享吓
人在台中,雖然比台北少地方去,有啲悶,但係勁多建築睇,隨便一間餐廳嘅外型同裝修都好撚靚,有哂design
註冊Line taxi 要入電話 ,佢唔俾我揀852(撳落去冇反應) ,可以點認證
到底抽到個5000$可以用係邊

除咗的士 7仔 冇到用到

台灣101用唔用到?
感激
但發現佢得返無窗房⋯
最後俾多少少錢住板橋凱撒
師兄有冇咩地方好推介去呀
請問有冇人住過怡品商旅嘅無窗房?覺得點樣?
會有D凍,但又有時唔會太凍
凍極都係10-15度左右
其實冇咩特別

記得幾年前去花蓮開頭20度,轉個頭可以得返10度
去之前睇定天氣報告
頂,月尾去,好似打風吹到正
台灣D風好大,細遮基本上作用不大
你如果遇上落狗屎,你都係搵個地方避雨再行啦
坐低食個野係一個好選擇
提多你一樣野,如果到時去完覺得好撚悶冇野玩,係可以即時改車飛
我記得唔使錢,改過兩三次
如果係街截D的士會有D麻麻地
試過有架夏天三十幾度唔撚開冷氣又見到有甲由
重要夠膽收我錢
其實KLOOK D團幾好
係集合時間早D,但如果去太魯閣(花蓮個個?唔知有冇記錯)
個陣我係有俾埋民宿地址佢,佢朝早黎接我地上車
上車想開窗重俾佢叫我地唔好開窗
宜蘭夜晚易唔易叫車?
去日月潭,清境
今晚去咗臺中國家歌劇院,好靚,內外都好吸引
外面草地被人散步都好大地方,勁好feel

想睇吓靚餐廳其實就市區周圍行吓都容易見到(連starbucks都睇得過),一係就建議輕井澤集團旗下啲餐廳,路過見到間叫一笈嘅壽司鋪,即刻被佢吸引住(不過冇入到去食
(google搵,個時唔記得影)
原本諗住去高美濕地,不過呢幾日係咁落狗屎,而且又離酒店幾遠吓,所以放棄咗
試過三月去七星岩,熱撚到頂唔順
我用到$1都冇淨
有啲飲品店收(試過迷客夏有收)
商場(新光三越、101呢類)入面既餐廳
試過鼎泰豐收
手信舖都收

另外我喺屈臣氏、康是美買野
同埋如果你去啲景點入場多數都收卡
Xpark,動物園果類,入面啲舖頭都得
文創園區入面有啲店都收,其實你問下既話有啲係有既
試過西門町食冰都收卡呀
我上面有講
可以食野、行商場、按摩、浸溫泉、睇戲、採耳(或其他美容野)
通常2-4個鐘暴雨之後就冇事
使唔使住咁貴
家庭旅行?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞