[台灣] 台灣旅遊集中討論區 (8)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔一定
唔住既話
其實可以買幾個鐘既PLAN 湯屋個類
前兩個post見到有巴打分享喺桃園機場撳台紙唔使fee但佢冇講邊部
尋晚先台灣返嚟
又要準備搞入台證 9月頭再去
我酒店大約6-7分鐘車程,驚比人拒載,但又唔想搭鐵。。
Call uber囉 仲方便啦
我嗰陣5分鐘車程都日日call啦
除咗劉X東牛肉麵,仲有咩必食推介?
到時試吓,如果比人拒載先再call,我覺得街車方便啲
除咗要截車晒少少時間外,無試過拒載,5分鐘都係照樣搭,跳得3下錶
富宏
想問吓大家,抽消費金嗰個活動,如果係用BNO去,國籍應該填咩?
永康街有一間番茄牛肉麵
小黃(街車)好撚污糟 啲的士佬又食煙又食檳榔
通常Uber貴少少 (5%左右)但啲車真係舒服好多
勸你唔好作賤自己
唔係同一批人?
冇試過搭街車, 同埋uber小黃啲車好滿意
有啲仲好先進有個大mon導航 成架tesla咁
街車好多都好污糟,架車又殘
Uber Taxi 好多都係 SUV 黎
咁用Line Taxi call果啲會唔會同Uber taxi差唔多
咩都得,但湯麵係我至愛。。
有冇人買過KKday呢張sim卡用? 每日3gb夠晒用
唔想去到再排隊買
https://www.kkday.com/zh-hk/product/138754-taiwan-sim-card-unlimited-data-speed-hong-kong-airport-pick-up
https://s.klook.com/c/v1qQ856eXx

呢個會唔會好啲
想香港拎左先去
呢張個counter好似同街客counter共用, 人多都係要排隊
聽落幾正
遲d去台北Atm撳錢

櫃員機打個個個金額係用台幣定港幣?
假返我撳4000,會出39xx(手續費後)定還是都會出4000,手續費係會戶口扣?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞