Twitter「藍鳥」商標會消失 馬斯克:改為「X」 料想發展成微信

185 回覆
26 Like 372 Dislike
係撚 佢當年冇錢讀書咁制
係wo 我當咗佢分開兩間公司業務黎添
唔知Jack Dorsey 點諗呢?自己一手養大既公司俾人買起咗,玩咗唔夠一年準備改頭換臉。我覺得Elon musk 目標唔係想做一個通訊app。反而重點應該係微信錢包呢個功能簡單啲黎講係想將PayPal, SQ做緊既野既功能加入Twitter 到,通訊功能只係送既。
河童X
微信支付已經贏支那寶幾條街依家大陸好多小商鋪剩係得微信支付二維碼 同埋支那寶好多廣告
好似無講過支付寶wor我
We are X
Meta吹咗N年嘅whatsapp pay都未出到
唔覺twitter會做得到

吸引返啲人用先啦
Lm
唔洗執柒再講
樓上係講緊super app呢個concept
大陸真係乜鳩野都可以用微信搞掂
銀行,餐廳落單,買車飛,交電費等等
全部都用微信小程序
連政府嘢都可以用微信開account
主要都係微信食咗頭啖湯先俾人搞得成

唔覺歐美嘅環境有公司做得到
就算有人想做
Apple, Google第一個收你皮先
覺得會慢慢變 唔會一係變
TwitterX 之類 隻雀變黑 之後再加個x 係後便 幾年後先取代
比亞迪仲要計埋補貼
X乜鳩
微信呢個掌握得用户咁立體既app相信只有蘋果先易d成事
好多微信做到既功能,蘋果生態都做到
只不過蘋果拆散哂一忽忽逐步黎做
連蘋果都唔敢整合黎做既野,tesla點會做到
有陣時真係喺度諗
佢係咪真係好憎Twitter先至買起佢玩爛佢
X? 呢啲符號, 隨時又俾俄軍拎黎做民族主義圖騰
呢個世界有幾多間做到Apple咁?
而且Apple B2C生意都做唔少

我問番你轉頭啦
M$ Google B2B定B2C勁啲?
IBM big frame ATM 機
AWS cloud
Azure cloud
Oracle SQL
全部都係B2B

apple b2b 係極賺錢
apple pay 抽2%
apple 有上架費 每年好似99美金
apple xcode only can run at macbook
u need to buy a macbook to code
呢個世界有幾多間做到Apple咁?
而且Apple B2B生意都做唔少

我問番你轉頭啦
M$ Google B2B定B2C勁啲?
sorry
apply pay 係抽39% 手續費
老實講 歐盟果關都未必過到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞