Twitter「藍鳥」商標會消失 馬斯克:改為「X」 料想發展成微信

185 回覆
26 Like 372 Dislike
個個搞創科既都係捉正未起步食到條水嫁啦
唔係邊有得創新

Tesla 淨利 大概係BYD 4 - 5倍
而且 玩咩價格戰 事實上係無乜用
車呢啲野 真真正正係最睇quality
Tesla既市佔率亦係極高
你既講法同話An機價格戰贏到iphone一樣

SpaceX 目前仲差少少飛得成
世界上最賺錢既生意係B2B生意
只要佢發展到有商業用途就得 唔需要去到民用

呢啲產業全部都唔同 冇咩壟唔壟斷
我覺得可以抄微信小程序依個idea其實真係幾好
Tesla 價格戰頂唔順 你不如搵下Tesla 每賣一架車
同埋大陸車廠每賣一架車個利潤爭幾遠先

大陸得比亞迪係賺 仲要得雞碎咁多
抄我地中國
條友隱性大支那膠同elon臭味相投
明明連登仔話elon爸爸買twitter係為咗保障言論自由
死亡之雀
https://qooah.com/2023/07/09/teslas-profit-per-car-is-super-high-more-than-8-times-that-of-byd/

有非常令人震驚的消息,Tesla 每車利潤超過了比亞迪, 其利潤是比亞迪的8.5倍。

Tesla 汽車的單車平均利潤高達 10426美元

雖然 Tesla 有今年180萬架的規模下, 其規模成本能繼續往下降低。 對比非常明顯, 比亞迪即使去年銷量超 186萬架, 但其每車平均利潤只有 8854元人民幣(約1248美元)
原來係咁
原來係咁
原來係咁
原來係咁
但微信搞到係因為 建基於佢獨有既 霸主地位 重要無大challenge 到個隻

佢唔知要扔幾多錢先搞得掂件事
Wakanda Forever
真,只有支國人先會熱衷用電子支付,鬼佬唔一定要用
外國人都大把 電子支付 用卡 用wallets
但你人地9萬幾種方法 去做e payment
唔一定要用你,而大陸得一個選擇

真,只有支國人先會熱衷用電子支付,鬼佬唔一定要用
外國人都大把 電子支付 用卡 用wallets
但你人地9萬幾種方法 去做e payment
唔一定要用你,而大陸得一個選擇

一龍爸爸用錢買晒其他公司咪囉!
GPhone走得太前
X係解X rated?
Space x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞