Twitter「藍鳥」商標會消失 馬斯克:改為「X」 料想發展成微信

185 回覆
26 Like 372 Dislike
以鉅資收購Twitter的馬斯克,誓要扭轉乾坤將Twitter由賠錢貨變成生金蛋的鵝。他今日突然在Twitter貼文,稱商標「藍鳥」將逐步消失,會改為「X」。

Twitter藍鳥消失|像微信可發短訊付款的綜合應用程式

馬斯克在Twitter接連發文,稱即將「告別」Twitter的品牌,逐步地與所有雀鳥說再見,「若X標誌令人滿意,今晚會公布,明天全球都會使用」。他之後上載了一張背景黑色,藍鳥變成白鳥置中的的圖片,說:「像這個,但改為X。」半小時後,他上載了一個短片,顯示了一個發光X商標。有報道指,馬斯克改Twitter商標,顯示他有意創立一個「超級應用程式(super app)」,像中國的微信跨平台程式。他之前已說,想將Twitter變成一個平台具備可讓用戶發短訊、付款等功能。
馬一龍
香江濕尻準備又黎洗地
歡迎來到X調查
冇咩必要, 就咁油金隻雀就好,
抹走埋最後既情意結
elon musk 真係對個x 字好有情意結

廿年前輸左俾peter thiel
x.com 同confinty 合併成立paypal

之後念念不忘都要由paypal 手上買返x.com

應該好快twitter 就會變x.com
回歸創辦x.com 既初心同目的
依條友想點???
即係咁
如果有人覺得我講錯麻煩指正
我覺得依條友係捉正電動車市場未起步比佢食到條水
一搞起咗電動車市場
大陸同你玩價格戰已經有跡象開始頂唔順
新能源又未搞好
SpaceX有排都未可以民用
AI又走寶
E家仲話將Twitter改成微信???
唔知美國政府一陣會唔會告佢壟斷...........
XI
依條友想點???
即係咁
如果有人覺得我講錯麻煩指正
我覺得依條友係捉正電動車市場未起步比佢食到條水
一搞起咗電動車市場
大陸同你玩價格戰已經有跡象開始頂唔順
新能源又未搞好
SpaceX有排都未可以民用
AI又走寶
E家仲話將Twitter改成微信???
唔知美國政府一陣會唔會告佢壟斷...........

一龍爸爸𠹌緊左膠,你睇唔明啫
留名睇 連登仔 教全球首富做生意
tsla 先係打價格戰搞死中國啲電動車品牌嗰個
X 調查
Malcolm X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞