《聲夢傳奇2》冠軍任暟晴自爆未同TVB簽約 出道大半年得1首翻唱歌!

145 回覆
44 Like 72 Dislike
好似玩得無線或無線肯俾機會果班都有錢
廢事出左啲分左手都要借錢嘅人啦!
CD PLAYER爆紅
唔課金冇得出道
仲要俾中年好聲音贏晒
中年好聲音有個好處係更容易打入廢老同大陸市場
大陸大把後生造星節目,點解要睇你香港後生

相對地做中年人唱舊歌,用懷舊做賣點,最緊要勾起睇節目個班人回億,岩哂佢地個種成日講以前點點點嘅廢老性格。 分分鐘,在佢地角度,唱金庸電視劇啲主題曲仲熟過唱紅太陽個啲洗腦歌

再者,水班中年人叫佢地追夢,比後生更加容易啲壓價叫人簽約嘅

Btw,連聲夢2有做過都唔知
老人觀眾多
中年好聲音條水食多2-3屆都得
公司d中年人係好鍾意睇好聲音
viu年中駛幾多錢請打手
唔係用全民2隻字就係
出埋d垃圾咩水平咁巴撚閉
流行經典100年
兩個都係造星2
(其實造星2 eagle、 hugo 、班rap 友音樂才華都唔差)
可以話造星2係咁多屆入面最有實力
偏偏造星2拎左黎捧獍
所以話炎勁到上春晚所以值得直入Poly嗰班,死都唔肯認佢係因為同圈子明明呢條女成個package都出色好多,我都好意外點解條女冇聲冇氣,原來冇做親生女
通常有主見或者想法既歌手好難係電視台生存,電視台只需要聽話冇靈魂既dummy俾佢地揸乾
仲未幾百負皮既
viu pr點做野
成個tvb係title到
唱功都唔夠班仲夾硬捧冠軍, 宜家捧更有實力嘅亞軍先係好事~
是但求其愛女版我未聽過有人唱得好聽過佢
https://www.youtube.com/watch?v=TuH1Y1lpQAQ
歡樂今宵都係唱得好好
https://www.youtube.com/watch?v=ux9nLd_gyrE

我唔識點評佢唱功
但佢真係唱到個故事感出黎
Eric Kwok都講過呢種咁易感動人嘅聲好罕有
認同感情呢part 唔錯, 但去到比賽咁後回,呢類技巧係基本野, 吸氣聲係真係較大, 同埋決賽表現唔係太穩,如果決賽係呢一集咁反而唔錯。 不過唔簽個台未必唔係好事, 如果係得嘅 等其他公司簽吧。
真相開始浮上面老邪同620 153 熟撚到仆街,仲屈緊造個冠軍俾阿綿
黃老邪幾十歲人玩星夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞