《聲夢傳奇2》冠軍任暟晴自爆未同TVB簽約 出道大半年得1首翻唱歌!

145 回覆
44 Like 72 Dislike
真心唔知點解咁多人吹奏
第1次係YOUTUBE到聽到佢唱果首戀愛預告,聽完同D人講既出入大撚到
乜撚野初戀感覺呀,又乜野歌聲甜美
甜碌撚咩,唱都唱撚到係咁斷氣,係咁噴哂氣出咁
所有歌,佢都要拖慢黎唱先唱到,一快歌就收皮
咁撚樣都吹奏,真係食得屎

YUMI就真係快慢跳都得,家燕媽媽出黎既又唔差
但唔知點解唔吹奏佢,就算混賓賓都好啦,佢靚好撚多
假新聞喎
Eric Kwok同Hanjin咪寫咗首全新歌曲出道新歌《Breath Away》俾佢囉
唔會紅得起,冇大陸市場

tbb 唔會捧
咁撚大個波嘅,正過隊哥拿
訪問勁緊張澄清唔係唔簽係無時間傾
轉頭如果簽返大台就好笑
咁懷才不遇就快手簽俾eric kwok啦
細路女冇對住記者經驗
佢地班聲夢一向好多敵意記者問蠱惑問題陰佢地
佢班師兄師妹都領教過好多次先識耍走D問題
日本卡通 ➡️ 翡翠卡通 ➡️【翡翠兒歌】
日本特攝片 ➡️ 翡翠特攝片 ➡️【翡翠兒歌】
外購劇集 ➡️ 翡翠劇集 ➡️【翡翠金曲】

(上述【翡翠事物】可於連登囝𠆤【翡翠腦】入面搵到例子)
比賽禮物
冇簽約點叫出道
eric kwokGin 俾佢累左幾多年
出道一年敗走紐西蘭
可能根本想簽外面D公司呢
依幾年大台一定全部都係滋,出面樂壇開關後都死死地,如果唔急住搵錢讀完書再諗都未遲,發展唔會差太遠
Gao唔撚掂攞第二又唱得好好
邊有累,雙雙,空姐(eric徒弟作)不知幾正,你哋唔識欣賞姐。
喺英皇唱肯定就是你咁難聽哋就扮聽唔到,對人唔對事
唔好玩啦 ,造星決賽班人一live就全炒車
咁咪岩,任有料夠救環球同eric啦
咪唔買人地首主題曲返黎 再自己錄片頭片尾

你睇下天龍八部
有次聽到心諗咩撚野歌黎
搵班中年好聲音出黎唱

153係咪厭個台朕老人除唔夠濃厚
資源集中係中年好聲音
做中年好聲音仲落力過聲夢

可能覺得幾落力做,班後生都係唔會睇tvb
不如疊埋心水,做中年人同廢老市場,賺埋呢水,以後話撚知tvb重組定倒閉,反正都係官方喉舌,收歸國有都唔出奇
佢係咪仲以為只要識唱歌就可以出道
GO VIU
就算聲夢班人睇膠戰同造星多過睇81台
原來有第2季 而家睇post先知
btw 條女幾正
又要讀書,邊有時間出值活動
中年好聲音就得閒D
姚焯菲接班人笑撚死
佢有咩班可以比人接
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞