菲林機問答區16

998 回覆
0 Like 4 Dislike
要買完先知XA Finder細!?
死傻尻

覺得Finder細係你嘅缺點嚟 你視力唔好呀盲仔
四舊水full set無諗咁多
買咗先開盒試機

你啲毒撚豆豉眼係幾啱用
我眼大用唔到

咁多選擇洗撚屈就自己用部閪野咩
你都onL9
傻尻
玩具仔仲要試機

仲要唔試唔知finder細
啱啱新買咗部Fuji Tiara,部機keep得好好仲連埋盒

其實你無point唔洗扮串
好尷尬
依家最平135正片幾錢筒?
自捲都得,有冇推介?
Analog Fever 都算平,再平就要淘寶
有無人知道彩圖麗轉手之後,係咪連沖黑白工場都唔同左?
幫襯左咁多年,第一次沖到有網狀出晒事
未轉手之前已經係megatoni做黑白
岀過事好多鑊啦

水漬、花痕etc.
咁既setting影閪夜景
換機啦
中幅買垃圾mamiya可以好平
如果哈仔入門皮幾野
Ching沖黑白有無邊間好介紹?
Megatoni
首先係直接落佢舖頭
屌鳩佢沖得好撚閪,炒咗你兩筒
然後要求黑白沖hanger
警告Tony唔好再柒

有間藍到黑嘅,叫output pro lab
之前用機沖黑白,唔知宜家係唔係
個老闆早幾年強姦咗個親生女,唔知岀冊未
宜家好似有個老坑接咗手
10年無幫襯過佢

Fyi,佢間舖前舖後居
aka強姦案發現場
你道德底線過到自己嘅,可以靜雞雞去
唔好俾人知
強姦左親生女
Wtf
曬相店店東被指強姦及非禮15歲親女,至女兒于迴地叫老師著母親多點留家,才揭發暴行。獸父早前經審訊被裁定強姦及非禮罪成,案件今(16日)在高等法院判刑,控方透露被告審訊前已承認4項非禮長女罪名,指他在女兒12歲時已開始對女兒摸胸及多次非禮。法官判刑時指被告在女兒重要的成長階段侵犯她,把女兒X當成洩慾工具,做法可恥,重囚他入獄14年半。

案情指,被告一家居於一唐樓單位,X與妹妹睡於上格床,被告夫婦則睡在下格。事主母親經常出外跳社交舞,晚上常不在家。2015年暑假,X只有15歲,有晚母親不在家,她與妹妹正在上格床睡覺,但被告突然叫她下床,脫去其內褲,並把她強姦。X稱她有嘗試拒絕,但被告仍強行進入。事後被告叫她不要向其他人提及此事。約一年半後,被告又於母親不在家的時候,用手摸X的胸部。

被告認曾脫下女兒衣服非禮

被告亦承認他在事主X僅12歲,便開始對她作非禮行為,被告會趁前妻不在家時,摸X的乳房,叫她不要告訴其他人。兩年後,被告又曾在X的反抗下,脫去X的褲,一手摸其乳房,一手摸其私處近10分鐘。另一次,被告又脫去自己和X的衣服,X用力合上雙腿,但被告依然成功用陽具摸擦X的私處,並手淫至射精。

事主最後在家長日前,叫老師代向母親說,希望母親多點留家陪她兩姊妹,校方追問下揭發事件。
原來我果批已經係最後一水.... 早幾日先睇到23年過期。

屌你上嚟考古就唔好quote 啦
個討論氣氛完咗
你係度有撚討論氣氛
不知幾熾熱
上次影過一筒去石墨電影卷曬出嚟漏光 間鋪話係因為塑膠筒裝嘅電影卷要遮機背影想知係咪所有電影卷都要遮 因為想開筒就嚟過期嘅cinestill 400
有無專家知
本身一支應該有兔耳嘅AIS鏡 無咗兔耳
係咪就算F2AS都用唔到測光
遮乜機背都冇用
大陸除碳片本身就係造工唔靚
膠筒邊位又漏光
除碳效果一批批唔同
又污漬又毛

cinestill 你當返一般彩色菲林用就得
金屬筒有DX code
本身就冇上石墨層
貴就係貴在品牌同造工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞