菲林機問答區16

998 回覆
0 Like 4 Dislike
想問下如果想買部菲林相機送俾女朋友
佢有講過話鐘意Nikcon FA/FE/FE2
3揀1有冇話邊部好啲?

你條女都真係幾bad taste 下
揀相機同揀男朋友都無乜品味
豬閪用咩機都得,最平果部就可以
宜家個老闆仲會唔會兇鳩你賣部機俾佢殺肉劏零件?
早幾年有個巴打好似整GR俾老闆脅持咗部機
新手想請問呢排影出嚟嘅相全部鬆郁矇係點解,之前都好地地嘅,有咩解決方法傻瓜機嚟

用家問題
如果你咁講會有成功感嘅話你繼續講啦
我驚冇人俾關懷你呢啲社會垃圾你會去跳樓
你條女豬咁閪都未跳樓
你不如顧掂自己先
想請教各位師兄,小弟而家用緊FM2,但係想換機。

我想換類似傻瓜機咁嘅,唔洗換鏡,可以換菲林,但又唔係即棄個類,如果我想做吓功課research吓,呢類相機應該叫咩名呢?

打算輕啲,普通snap shot用
咪就係叫傻瓜機囉
其實你係咪有心理病
人哋問吓邊部機好啲淨係喺度講啲廢話
好啦,我批准你繼續講啦
睇嚟你真係好大壓力
唔好跳樓吖,個世界好大架
放心我會keep住覆你架

個問題咁撚廢咪答廢話囉
有冇諗過因為你係廢人所以睇咩都廢?
買機械機啦
唔好買電子機
作為禮物一陣玩兩玩壞咗
整又未必整到
擺喺度又篤眼篤鼻
其實好多純機械結構嘅機都好好用
揀d入電只作測光嘅機種
可以再爬一爬文揀下先再上黎問
你唔好狗眼看人低先得架

你條女個豬閪係有好多人屌,你大可以同啲契家佬、襟兄弟一齊商量下
上嚟問埋啲咁廢嘅問題係無撚用架喎
買曬三部俾佢揀嘛,你又無咁嘅本事呀
啲豬閪識Q機械唔機械咩
無A mode唔識用,咪又係擺喺度又篤眼篤鼻
人有我有嘅跟風撚心態,爬佢條命咩
收到你巴打謝謝你
點解佢鍾意呢三部係純粹因為佢之前讀攝影嘅時候話睇中咗呢三部但唔知揀邊部好所以諗住揀呢三部其中一部俾佢
Btw thx ching

讀攝影都睇中啲垃圾
果然係bad taste 嘅豬閪

讀攝影都睇中啲垃圾
果然係bad taste 嘅豬閪
唔好咁嬲先啦,我都明白你好需要發洩
但下下講我條女豬閪好悶架喎,會唔會考慮下講第二句吖?
淨係講呢句冇feel架喎
Btw我都冇狗眼看人低,你明明係條廢柴點會當你係人咁對待呢
真係真係
師兄係咪做開動物傳心師?
連我女朋友叫咩名都唔知都通到靈佢唔識用?
甘拜下風

買咗有測光嘅正契弟

果然狗都淨係識得吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞