【颱風追擊】1705號 奧鹿 NORU(07W)+1711號 尼格 NALGAE(13W)

321 回覆
3 Like 1 Dislike
港島區落大雨,大交合説好的大致天晴呢

夠琴日澳門慘?個黃色雨區淨係圍住澳門上空個幾鐘唔走,連珠海都冇乜事
login username:Noru2017
1st login password:Yakushima,Kagoshima
2nd login password:Tanegashima,Kagoshima

(唔確定,jma best track果時先提有無橫過小島)

平成29年 台風第5号に関する情報 第193号 平成29年8月7日10時05分 気象庁予報部発表

(見出し)
台風第5号の中心は、7日10時頃に、高知県室戸市付近を通過しました。

四國都只係擦角咁login
比預期偏南偏東好多

3rd login password:Muroto,Kouchi
屌佢老尾天文台果個預測見佢識轉角既
14號飛東京我估走左啦掛
今年澳門嘅雨量小過香港勁多

澳門年雨量都一向少於香港既

仲有成個星期先飛冇事啦
睇完最新路徑預測,我知隻鹿點解會南偏東偏啦
原來佢想去奈良探親
如果隻鹿吹去日本奈良就好笑

Btw 今日交合無端端咁高溫都有

奧鹿

奈良鹿

巴打仲準過所有機構數值

奧鹿

奈良鹿

巴打仲準過所有機構數值

奈良 , 中 !
不如估下會唔會落去增強之後再打多次
【颱風襲日本】四國大阪一帶海陸空交通混亂 部分飛香港航班取消

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170807&s=10793140&a=57050367
根據jma嘅track 好似冇log in 到
就算有應該都係僅僅擦四國島嘅角

係擦角,jma報文承認左

仲有成個星期先飛冇事啦

希望啦,但呢個風都奇奇怪怪
死又死唔去..仲識轉彎直角飄移
人在大阪……而家感覺似香港既3號波左右
原本坐今晚9點機……而家要delay到聽朝7點半

大阪國際機場係海中心
伊丹就話可能得姐

賺多半日

賺多半日

賺多半日

大阪關西國際機場係海中心
伊丹就話可能得姐
cx 已經投降
delay 到聽日

大阪國際機場係海中心
伊丹就話可能得姐

KIX好似同HKIA差唔多方向(?),西南同東北向飛?個風偏南左埋到去應該吹西北同東南側風rip

奧鹿

奈良鹿

巴打仲準過所有機構數值

咁都開口中,笑左

大阪國際機場係海中心
伊丹就話可能得姐

KIX好似同HKIA差唔多方向(?),西南同東北向飛?個風偏南左埋到去應該吹西北同東南側風rip

06/24
就算俾你Land到你都出唔到市區
出去rinku town 條橋20kt 風就收皮

大阪國際機場係海中心
伊丹就話可能得姐

06/24
就算俾你Land到你都出唔到市區
出去rinku town 條橋20kt 風就收皮

唯一嘅好消息就係唔會好似香港咁有鳳凰山喺度擋風搞到有turbulence
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞