【颱風追擊】1705號 奧鹿 NORU(07W)+1711號 尼格 NALGAE(13W)

321 回覆
3 Like 1 Dislike
SMG : 暴雨警告信號於本地時間 14 時 28 分發出。預料雨勢將會維持。低窪地區有水浸。
本人正開始處理00-12年八站風速圖表,
有關資料可在以下網址瀏覽: http://hkgw.netii.net/past_tc_old.html
但製作費時(約一週一張).

目前已完成0606派比安.

btw. 下一個做咩好

驚人發現:計平均,派餅乾仲勁過韋森特

除老炳巴打又更新多幾個1206前既風既風速圖後,兩個新發現:

1,杜鵑暫時係咁多個風各站平均風速最勁同唯一一個各站拉勻有烈風水平既風

2,洛克人仲廢過爛卡,td618

浪卡都俾人笑左幾年

1. 睇埋隻鸚鵡先,可能不相伯仲。以前掛風真係緊手好多,相比下韋哥都唔係真係勁到咁

2. 唔好成日拎失敗例子來bin c la, 何況今次係exceptional case, 來緊亦都絕對會再發生 (強風8中0,均速低過20km/h,TS DH交合照上8仔)

鸚鵡好禿,反而黑格比有d期望

黑格比同韋哥好似差唔多
個人感覺
Btw俄羅斯都就黎有風打,但仲未有風以有名果陣既形態過Philippines

不過上年第一個以風形態login菲律賓都好似要去到7月最後一兩日妮妲,仲要只刷擦東北角

然後莫蘭蒂影響巴士海峽菲律賓離島

上年第一個真係叫打菲律賓主要地方既風好似要數到莎莉嘉
Btw俄羅斯都就黎有風打,但仲未有風以有名果陣既形態過Philippines

不過上年第一個以風形態login菲律賓都好似要去到7月最後一兩日妮妲,仲要只刷擦東北角

上年第一個真係叫打菲律賓主要地方既風好似要數到10月中莎莉嘉
聽日飛TAK/KIX/OKJ嘅人大鑊了
跪地求熱對流
奧鹿要繼續頂住過20日啊
冚家鏟奧鹿
係咪吹嚟東京
miss咗九洲
出左黎做野難得請哂全家去旅行
今晚飛大阪
我想問黎緊一星期大阪係咪都會打大風
啱啱睇無線新聞我見佢條預測路線都好似好近
今晚飛大阪

打2-3日
急轉東北遲左login可能再耐d先轉溫,上旬po隨時又唔使開
今晚飛大阪

打2-3日

係會打風打到街都出唔倒果個程度
今晚飛大阪

打2-3日

TY至STS級吹去大阪灣我諗都仲幾勁下,KIX個頭無遮無擋, 就算近岸都低密度d,唔同香港東面一大堆山
今晚飛大阪

打2-3日

TY至STS級吹去大阪灣我諗都仲幾勁下,KIX個頭無遮無擋, 就算近岸都低密度d,唔同香港東面一大堆山

預計邊日會影響最大

上年第一個真係叫打菲律賓主要地方既風好似要數到莎莉嘉

反常 反常
今晚飛大阪

打2-3日

預計邊日會影響最大

日本氣象廳應該會幫到你

今明前往大阪的港人應留意航班狀況
http://flight.kansai-airport.or.jp/info/kixfltweb/JID.htm
有關資料可在以下網址瀏覽: http://hkgw.netii.net/past_tc_old.html

btw. 下一個做咩好

除老炳巴打又更新多幾個1206前既風既風速圖後,兩個新發現:

1,杜鵑暫時係咁多個風各站平均風速最勁同唯一一個各站拉勻有烈風水平既風

浪卡都俾人笑左幾年

1. 睇埋隻鸚鵡先,可能不相伯仲。以前掛風真係緊手好多,相比下韋哥都唔係真係勁到咁

2. 唔好成日拎失敗例子來bin c la, 何況今次係exceptional case, 來緊亦都絕對會再發生 (強風8中0,均速低過20km/h,TS DH交合照上8仔)

原來真係鸚鵡最勁
login埋係唔同d
黑格比長洲都接近颶風,
但平均係派比安之下
雖然都係差果少少

btw. 下一個做咩好

浪卡都俾人笑左幾年

原來真係鸚鵡最勁
login埋係唔同d
黑格比長洲都接近颶風,
但平均係派比安之下
雖然都係差果少少

唔得喎,雖然兩個TC都係差兩個站data, 但係欠ge data唔同,好難咁比,就算唔齊data, 至少欠ge data要一致

不過應該鸚鵡平均風速高杜鵑少少
位於珠江口的雷雨區正逐漸靠近本港,預料未來一兩小時將會影響港島及巿區。請巿民提高警惕。
(07-08-2017 07:10)
港島區落大雨,大交合説好的大致天晴呢
港島區落大雨,大交合説好的大致天晴呢

新界撚表示陽光燦爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞