【颱風追擊】1705號 奧鹿 NORU(07W)+1711號 尼格 NALGAE(13W)

321 回覆
3 Like 1 Dislike
大爛眼
雨區大爆發
落大雨加行雷
轟醒左
屌佢老未就快訓着一野轟返醒
大聲到我以為爆炸 嚇醒咗
大雨警報
請在以下帖文集中討論大雨:
【大雨警報】活躍西南氣流為本港帶來雷雨(2017/8/3)
https://lihkg.com/thread/345169
紅雨埋?
唔太識呢啲 但想問下個風係咪會吹到去濟州 有屋企人下星期一係濟州返香港 睇新聞話可能星期一會打到去濟州 有啲擔心 睇下洗唔洗叫佢地早一日返香港
天交合個預報改完又改
不如唔好叫預報啦,叫實時報告咪算囉
唔太識呢啲 但想問下個風係咪會吹到去濟州 有屋企人下星期一係濟州返香港 睇新聞話可能星期一會打到去濟州 有啲擔心 睇下洗唔洗叫佢地早一日返香港

現時路徑距離濟州有少少距離,但個風大風範圍都唔細應該對濟州有影響,真係擔心既可以考慮提早既
講明先,路徑方向大致穩定,但近九州咁行定靠出少少咁行變相更近濟州尚有變數
請問星期六飛東京會否受影響
天交合個預報改完又改

笑撚死
太陽有雨>狂風雷暴>大雨>微雨
只係講緊幾個鐘已經轉左咁多次
天交合個預報改完又改

笑撚死
太陽有雨>狂風雷暴>大雨>微雨
只係講緊幾個鐘已經轉左咁多次

Weather Stone 又要出動啦

HKO -> HK Weather Stone

現時路徑距離濟州有少少距離,但個風大風範圍都唔細應該對濟州有影響,真係擔心既可以考慮提早既
講明先,路徑方向大致穩定,但近九州咁行定靠出少少咁行變相更近濟州尚有變數

濟州平時都勁大風,唔洗驚啦 你驚金仔導彈失控比較有意義d

做咩今次冇人入黎屌天文台紅雨既

爆上cat5?

爆上cat5?

咁大隻眼點🐈🐈🐈🐈🐈

爆上cat5?

咁大隻眼點🐈🐈🐈🐈🐈

環流再縮d 子彈貓5
求各師兄預測下8-16 至 8-20 會否落暴雨, 有重要戶外活動要搞

有巨雨
求各師兄預測下8-16 至 8-20 會否落暴雨, 有重要戶外活動要搞

自己整一舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞