[秒經] 2000-2010 有邊套動畫值得推介?

430 回覆
18 Like 3 Dislike
無限的未知 雖然係1999-2000 但絕對係經典

好似真係幾正

有段類似畀人毆打 但其實原作中係女女女

無限的未知超正
女女女係個好重要既轉捩點,之後劇情好好抑壓
天元突破
未來日記

好似真係幾正

無限的未知超正

依家播應該同鐵血一樣,畀人插到反艇
巴打都差唔多講哂我鐘意既動畫
講啲上面冇講過既
同埋童年經典周街都識嗰啲就唔提啦

03年
R.O.D -THE TV-
機魂末世錄(致鬱系 bad end)
神槍少女(第一集可以skip由第二集開始睇 淨係睇第一季就夠)

05年
槍與劍

06年
魔界戰記
FREEDOM(OVA)

07年
王牌投手 振臂高揮

08年
迷宮塔~烏魯克之盾~(搞笑番)

10年
刀語
逆轉監督
世紀末超自然學院
吊帶襪天使
惡魔阿薩謝爾在召喚你
夜櫻四重奏~星之海~

去WIKI睇返00年個LIST 真係差唔多套套都好睇
不如整返個整合LIST

好似真係幾正

無限的未知超正

我諗應該唔會
套動畫起承轉合做得好好,有曬伏筆
人物性格行動合乎佢哋之前既過去
最尾伏筆爆出嚟果下覺得好合理,唔會係超展開

好似真係幾正

無限的未知超正

我諗應該唔會

以我對鐵血既見解,你呢段野用係鐵血都得
而插鐵血既點,用係無限未知一樣work
BTW無限首OP屈哂機
巴打都差唔多講哂我鐘意既動畫
講啲上面冇講過既
同埋童年經典周街都識嗰啲就唔提啦

03年
R.O.D -THE TV-
機魂末世錄(致鬱系 bad end)
神槍少女(第一集可以skip由第二集開始睇 淨係睇第一季就夠)

05年
槍與劍

06年
魔界戰記
FREEDOM(OVA)

07年
王牌投手 振臂高揮

08年
迷宮塔~烏魯克之盾~(搞笑番)

10年
刀語
逆轉監督
世紀末超自然學院
吊帶襪天使
惡魔阿薩謝爾在召喚你
夜櫻四重奏~星之海~

去WIKI睇返00年個LIST 真係差唔多套套都好睇
不如整返個整合LIST

我都想有好心人整個整合 list 益吓多啲巴打

好似真係幾正

無限的未知超正

我諗應該唔會

以我對鐵血既見解,你呢段野用係鐵血都得
而插鐵血既點,用係無限未知一樣work
BTW無限首OP屈哂機

冇睇過鐵血
我覺得無限的未知缺點係部份說明不足
唔少人詳細既過去要估
同埋個結局好理想化
欺凌暴力老強咁簡單就原諒咗覺得好兒戲
.
.
.
.
.
.
.

魔法老師
blood+
fate/stay night(saber線)
夏娜
涼宮
零使
kanon
air
clannad
code geass(可以等劇場版)
魔法少女奈葉
lucky star
天元突破
絕望先生
寒蟬嗚泣之時
魔禁
圖書館戰爭
夏目友人帳(長出長有)
狼與辛香料
黑執事
風之聖痕
化物語
k-on
聖誕之吻
kiss-sis

送埋條link比你,你可以參考下個dvd/bd銷量黎揀作品睇
https://www38.atwiki.jp/uri-archive/pages/20.html

魔法老師
blood+
fate/stay night(saber線)
夏娜
涼宮
零使
kanon
air
clannad
code geass(可以等劇場版)
魔法少女奈葉
lucky star
天元突破
絕望先生
寒蟬嗚泣之時
魔禁
圖書館戰爭
夏目友人帳(長出長有)
狼與辛香料
黑執事
風之聖痕
化物語
k-on
聖誕之吻
kiss-sis

送埋條link比你,你可以參考下個dvd/bd銷量黎揀作品睇
https://www38.atwiki.jp/uri-archive/pages/20.html

做咩覆咗兩次?
.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞