[秒經] 2000-2010 有邊套動畫值得推介?

430 回覆
18 Like 3 Dislike
夏娜 涼宮 零使 君望 奈葉

夏娜其實出名啲乜
套野真係好撚悶

夏娜其實出名啲乜
套野真係好撚悶

釘宮病都夠哂
Naruto
honey & clover
true tears
花牌情緣
cross game
鋼煉fa
花開物語
喰靈零
喰靈 零
咁多人提呢套
https://www.youtube.com/watch?v=xwC7_QiEukY
當年睇完之後有段時間唔敢聽,聽親都sad到pk

狼與辛香料
打開我個list睇,唔計上面有提過既,值得推介既卡通都有唔少

[暴力美學]
MEZZO FORTE - 梅津泰臣聽過未? 動作喜劇,比較易入口
KITE LIBERATOR - 我最愛的AKITE(98年)的後續,畫質好左好多,但冇咁好睇
BLACK LAGOON - 黑社會大戰,唔理陰謀當爽片睇都得
劍豪生死鬥 - 男人先睇得明既戲,高度評價,但唔係個個岩睇
甲賀忍法帖 - 呢度都幾紅,但見冇人提姑且寫低

[戀愛類]
Rahxephon - 披住EVA皮的愛情劇,好多片段好神
君望~你所期望的永遠 - 好重無奈&無力感,好鐘意速瀨失神的"e~"
天堂之吻 - 好似係NANA上一本,少女漫得黎勵志,故事完整
ef - 永遠係我心中前三,不解釋

[故事向]
十二國記 - 世界正,有毒性會沉船的,間唔中會翻睇小說/動畫
尸鬼 - 講人性最佳動畫,前中期幾驚駭(小野本ghost hunt又係)
最終流放 - 蒸氣龐克就係浪漫,HITOMI音樂&歌又正
ZEGAPAIN - 好易入口的cyberpunk,故事完整冇悶場,花澤棒讀之路起點
Chevalier - 雙面騎士 - 近代冒險故依家好少,我幾鐘意個氣氛,讀詩篇又幾型
英雄時代 - 無懼平井面,人設紅一時,一個故好,係可以吹奏十年以上
東之伊甸 - 簡單完整有懸疑有爆點
文學少女 - 睇完小說會覺得唔夠好,因為小說真係太太太好睇
豹頭王傳說 - 睇慣后宮廢柴男?咁就要睇豹叔啦,打戲MAN,教你點做王更MAN

[百合]
聖母在上 - 百合類頂峰
舞-HiME/乙HiME - D角色真係好吸引,可惜唔再出。HiME既神展開就算放今日都好有話題性
天才麻將少女 - 點解D囡囡打下牌都可以咁燃......
ARIA - 治癒系頂峰

[唔知up乜9]
DARKER THAN BLACK -黒之契約者-
空之境界
Noir
上面三部都極多人吹奏,睇唔明都有畫睇/有歌聽
[其他]

背騎少女 RIDE BACK
夏娃的時間
少少冷門嘅
星界的紋章

唔知有無巴打有睇
我個人就覺得套野,世界觀好正
宇宙浩瀚,男女主角壽命差異幾浪漫
銀魂
BOKU
LOVE STAGE
喰靈 零
咁多人提呢套
https://www.youtube.com/watch?v=xwC7_QiEukY
當年睇完之後有段時間唔敢聽,聽親都sad到pk

有冇人有睇漫畫版 完全唔係動畫嗰皮
當年仲一睇完就去買咗成套漫畫
少少冷門嘅
星界的紋章

唔知有無巴打有睇
我個人就覺得套野,世界觀好正
宇宙浩瀚,男女主角壽命差異幾浪漫

星界正呀
果時係亞視播有追

天降之物 呢套搞笑 戀愛 機械人
小公主佑希
zoids

夏娜其實出名啲乜
套野真係好撚悶

釘宮病都夠哂

釘宮四萌淨係無睇夏娜
9唔搭8既故事
係時候講d比較偏既動畫

動畫
nana d歌無敵
cowboy bebop 男人既浪漫
好想告訴你 閃光彈
完美小姐進化論 山雞變鳳凰
混沌武士 風格不得了
漂流武士 hellsing 同一作者 不同享受
賭博默示錄 戒賭用
jojo的奇妙冒險 超能力戰鬥神作(高潮係第三部,感覺第一第二個故事唔太岩可以試第三先)
彈丸論破 強烈建議去看遊戲流程影片 比動畫好

動畫電影
夏日大作戰
persona3 雖然唔係00-10 但隻game係

美國動畫
teen titans 經典超級英雄
my little pony 老少佳宜

重有地球防衛少年同深淵傳說

cowboy 好睇!開場首音樂好好聽,結局spike最後一槍

夏娜其實出名啲乜
套野真係好撚悶

釘宮病都夠哂

釘宮四萌淨係無睇夏娜
9唔搭8既故事

釘宮四萌得toradora個故睇得下
管家得s1可以睇
jc呢部超級原作粉碎機
竟然冇school days
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞