[秒經] 2000-2010 有邊套動畫值得推介?

430 回覆
18 Like 3 Dislike
Schools days
魔法戰爭
樓主有冇睇ufo 的夏天

涼宮 hit 緊嗰時有睇過少少,都好多年前
聽講幾好睇,但個故好似好短

涼宮 hit 緊嗰時有睇過少少,都好多年前
聽講幾好睇,但個故好似好短

係,幾感人下
另外推介下睇sket dance同武器種族傳說
奇幻兒童

但武種聽啲評價幾差
淨之漫畫分咗兩條 line 出,一紅一藍底

但武種聽啲評價幾差
淨之漫畫分咗兩條 line 出,一紅一藍底

因為動畫個節奏好怪下
我都係聽歌為主不過佢都算係一套經典作嚟,我覺得可以睇下

另外搞笑嘅就 B型H系 ,色情得嚟好好色
食靈
舊d-gray man
留名
喰靈 零
咁多人提呢套
https://www.youtube.com/watch?v=xwC7_QiEukY
當年睇完之後有段時間唔敢聽,聽親都sad到pk

有冇人有睇漫畫版 完全唔係動畫嗰皮
當年仲一睇完就去買咗成套漫畫

係啊 完全兩樣野黎 不過睇埋都係純粹為左黃泉
本身一直以為食靈係冷門 但原來唔係 兩個登都成日有人提
[之前打落其他POST 依家回帶唔好哂 ]

睇左起馬200套動畫 呢套食靈係我心目中好高排名
最尾果幾集真係神到 成套既音樂又係屈機
出埋cd 成日番聽 歌詞配合番哂個角色既心情 OP雖然好燃 但都係鍾意ED多
呢套仲有角色歌

黃泉聽電話果到特登無聲 留一個想像空間比觀眾 到底兩個講左D咩呢

黃泉 係醫院到心入面希望 神樂會體諒佢
但神樂就當黃泉係聖人 不斷咁講信佢唔會咁做
但黃泉最想聽既唔係呢D
最後神樂一知道左真相就喊住跑走
黃泉一諗到自己令神樂咁失望 自己都喊埋
係咁想開口出聲叫住神樂都做唔到
唯有出盡力用電話係咁打 "對唔住 神樂" 同做口型 口UPUP
(果時成身傷哂得番隻手指用到 聲都出唔到)
再加埋首音樂 成個畫面見到黃泉係幾咁無助 幾咁SAD 呢幕真係完美

仲有呢到既處理都好回味
最後黃泉黑化左
第一個畫面 係用把刀插爛部手機(神樂同黃泉既合照)
話比觀眾聽 黃泉已經決心斷絕埋神樂既關係
最後再放同一個畫面 但原來係特登用刀插落張合照黃泉個樣到
為左保護神樂 咩人都可以殺 包括自己
再加句Will you kill someone you love,because of love?

佢兩個成個身世背負住既野 神樂同佢老豆 黃泉同佢養父 家族 殺妖
呢d表面輕鬆但實質沈重既背景都寫得好好實在生色不少
令觀眾好理解佢地既心情 同入到戲

當然武士刀+水手服係加哂分先

成套野最鍾意黃泉 水原薰到底去左邊
其實傳勇傳都好睇
係間公司將11卷小說塞哂落25集
先搞到進度勁快
但整體黎講 我覺得動畫係幾好睇 加埋啲bgm op ed
古城荊棘王
食靈
d-gray man

依家完咗未?
漫畫啲分鏡真係睇到我黑人問題
Btw 個作者成日病,棄咗好耐
食靈
d-gray man

依家完咗未?
漫畫啲分鏡真係睇到我黑人問題
Btw 個作者成日病,棄咗好耐

未 但而家轉左季刊
我認為唔關分鏡事 而家都已經唔知佢up乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞