[Mac撚] 用家/買機集中討論(8) iMac Pro核融合反應爐

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
而家買mbp 15" with tb是否不智
定等發佈會之後先?
咩都唔識唔好屌

先出左2個月咋WO 咁快諗出新機?

我就係買左呢部

有冇升到16GB?
原來只係出左兩個月
睇完你個case又唔敢買
想用到4年去外國讀書
13‘’ mbp tb夠唔夠做?定15年15‘’好?
唔打機會bt
另外 hyperdrive 個hub好唔好用?
未用過mac

夠做既,你應該諗吓想大mon定細mon,Apple Store有晒demo機俾你試清試楚
唔打機唔搵食我會傾向13",細部d易拎黎拎去

Thanks
有無話邊隻hub好用啲?
而且8gb ram夠唔夠用,洗唔洗上16gb?

你可以睇下有幾多人後悔無升16GB ram

買27?+8x2 變24 ,玩parallel 都夠了
而家開機上下網都話食5-6G RAM

而家有40gb ram
長期淨左30gb

你地好少用部野? 我淨係Safari都長期十幾GB active

岩岩新機用左一陣開黎mon ja
Btw之前係街間studio A見到mpr銀色做特價
我想問下mbp係咪跌過價
我上年12月訂過一部機 而家上apple網睇 一樣嘅spec而家平2500hkd
部mbp2017 唔夠兩個月壞moon又壞底板

唔係嘛, 咁驚

開頭係moon入面有舊野甩左,郁部機會聽到入面有撞擊聲,好似好多人都中過伏
gb話幫我搵個新screen,今日第七日先打黎話仲check到底板有問題,新底板要等多3-5日先到貨
部機6月買都用唔夠兩個月

垃圾級qc
全球獨家銷售條款

以後開盒見到人為損壞,都唔知退唔退到

加多句,apple 已死

無得退唔緊要呀,
最緊要有得換

如果有事
佢換係換全新定換翻新機

點都會煩左
我近排部iPhone 7白蘋果著唔番,明明有買AC+,去store搞完都俾藍精靈耍走去外判整
Apple響香港衣家錢就照收原價,不過售後服務就係咁改差

唔知講咩好

感覺mac 係無辜中伏
全球獨家銷售條款

以後開盒見到人為損壞,都唔知退唔退到

加多句,apple 已死

無得退唔緊要呀,
最緊要有得換

如果有事
佢換係換全新定換翻新機

點都會煩左
我近排部iPhone 7白蘋果著唔番,明明有買AC+,去store搞完都俾藍精靈耍走去外判整
Apple響香港衣家錢就照收原價,不過售後服務就係咁改差

唔知講咩好

感覺mac 係無辜中伏

根撚本應該獨立iPhone一環另開policy
不過可能法律上太複雜,Apple費事煩
衣家好多野都要case by case先可以拎到合理對待,吓吓要搵store manager
我上年12月訂過一部機 而家上apple網睇 一樣嘅spec而家平2500hkd

成條line update過呀老細,你嗰部係2016得Skylake,新既係2017有KabyLake
唔好再睇喇,無知幸福的

成條line update過呀老細,你嗰部係2016得Skylake,新既係2017有KabyLake
唔好再睇喇,無知幸福的

當時我cancel左訂單
所以打算而家再買
應該去門店買定寄去屋企
應該去門店買定寄去屋企

咁personal 既問題想其他人點答
應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔好再睇喇,無知幸福的

所以打算而家再買

邊有平過,只係多咗128GB option

唔好再睇喇,無知幸福的

所以打算而家再買

應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔該哂
應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔該哂

9月15號開始會改policy呀,AOS都會唔俾退應付炒狗
應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔該哂

唔比退錢姐, 好似仲有得換
應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔該哂

唔係8月15咩
啲炒狗真係玩衰哂個policy

唔好再睇喇,無知幸福的

所以打算而家再買

係減左,仲要KabyLake埋
你當時cut單執番身彩,衣家唔駛望住部2016好似帶綠帽咁
不過如果唔係好需要都係唔好買2017,個update只係抵買左,部野伏都仲係伏

如果無記錯,2016年版2.9Ghz係自己BTO CPU先有,所以要加錢
2017年版本身粒CPU已經係2.9
應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔該哂

唔係8月15咩

屌拿星原來係今日已經改左
老味

唔好再睇喇,無知幸福的

所以打算而家再買

係減左,仲要KabyLake埋
你當時cut單執番身彩,衣家唔駛望住部2016好似帶綠帽咁
不過如果唔係好需要都係唔好買2017,個update只係抵買左,部野伏都仲係伏

本身諗住落單啦
見到你咁講又淆一淆
太後悔冇將部2016 macbook pro with touch bar升上16 gb ram
有冇巴打知邊度可以搵到人搞

賣咗佢買過部(認真)

但部機仲值幾錢

自從2012初代retina之後全部MBP都係焊死RAM響底板,咩人都無可能出廠後加
所以我次次見人講8GB夠做都會火起,分分鐘鳩up累人

咁既話我都係趁早放左佢 買2017版升16gb ram
應該去門店買定寄去屋企

門店無得換無得退,
上網買都仲有得換

唔該哂

唔係8月15咩

屌拿星原來係今日已經改左
老味

咁仲可以換嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞