點解依家D game咁唔襟玩?

88 回覆
5 Like 58 Dislike
Online game 先襟玩
不過而家唔興
啱㗎啦 00後10後係玩呢d

前半段同RISE出既時候一樣
甚至每集MH都會見到 見怪不怪
我發現就算唔做野都無心機打機
aoc
唔係好覺而家冇創意
見到人嘗試用chatGPT砌遊戲就覺得時代即將改變
其實唔少 但好睇你鍾唔鍾意嗰類型既驚
經營類 沙盒類呢d有d人真係玩好耐都得
我自己唔得
以前啲online game有交易系統 玩家可以自己交易
遊戲幣 裝備 大部分野投資落去都可以回翻水 轉職轉帳都無問題
唔似依加啲game 自己課金自己玩 想抽某一樣野 就不停出其他野(同等級) 焗人繼續課金抽 又無得同其他玩家交換
遊戲商自己賺晒
不過近排係好似冇咩game好玩對上已經係elden ring 成班fd一齊衝主線搵支線 仲快過啲攻略出
玩Guild Wars 2 囉
dave the diver 好襟玩
以前遊戲貴,迫住買完玩幾次
現在PC 有INDIEGALA
更抵的GAMEPASS

可以連線的遊戲仲奶野,出完一排PC果邊係搵唔到人連線
以前online game係一個小型社會
有公會可以吹水,
有得交易有通脹,有得壓價有得呃人
依家要吹水去哂discord tg
為咗賺到盡開商城又冇得交易
同其他玩家冇交流咪唔襟玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞