唔該啲明星可唔可以唔好再掠人水

125 回覆
767 Like 96 Dislike
清係咪比人割韭菜割到傻咗
從消費者角度出發比人掠水點會唔係問題
理性批評都唔得?
我係咪要跑得快過隻馬先可以講馬
做明星靠本業點會生存唔到…
如果佢有本事掠返一千幾百萬黎買樓
你睇下佢仲會唔會開個post 黎懺悔話唔好
出歌出一隻蝕一隻
演唱會同拍廣告又畀公司抽水
自己開個品牌賣衫 一件500 700咁自己袋哂 好好多
你個閪post既質素都對唔住我啲data啦
某啲KOL都係
你唔好上連登啦
留返啲data睇下陣間去邊間明星餐廳食飯好過啦
唔係個個都好似你咁想去呃人錢
咁係咁架啦 好多「明星」都係過眼雲煙紅得幾耐
咪靠有少少名氣時搞D小生意
隨時成功咗就做生意搵得多啲同穩定過做藝人 因為冇人搵你開戲就算你影帝都係冇收入

jordan都係掠水
你覺得係呃嘅報警丫嘛
話有人詐騙囉
睇下邊個理你
笑班on9仔佢地又會話幾百蚊根本唔係錢黎
諗都唔駛諗就用左
咩嚟?我淨係識喬丹
冇犯法唔代表嗰樣嘢道德上完全正確
同埋下下都講到話要報狗咁呢個世界就唔需要討論區啦
臭你又奶
人地買乜賣乜
你去干涉人自由,用自己價值觀強加落人地度
呢件事嘅道德好正確咩乜?
依家個個明星藝人賣嘅賺錢,買嘅開心,你就多管閒事
道德正當性喺邊呢請問?
係投訴都係啲fans 投訴啦,你一啲stake 都無
我邊有去干涉佢自由
啲明星掠人水嘅自由唔會因為我喺連登講幾句而被剝奪,只係有機會令佢地掠人水個成效變低
自由社會嚟,佢有權搞生意我自然有權去批評
理性批評唔係將自己個價值觀套落人哋度
我冇人身攻擊,冇誹謗,道德上自然冇問題
又咁講,百貨應百客
明買明賣,有on9 fans埋單你又奈佢咩何?
我懷疑你輕度
啲女追星課得仲多
有錢都唔搵就笨撚實啦 明買明賣你情我願都計掠水
其實唔係啲明星
係m字頭個班架啫
事業都未搞得掂
就即開副業驚死過多幾年無得玩咁
我明嘅老人團好多都過30有幾件差唔多40
但班大媽口味重唔介意你地老架喎
搞掂好事業再搞其他都唔遲啦

日本韓國有得比你地抄都唔抄陰功
之後啲連登仔又臭蟲論講人地整容個啲垃圾
M佢地係純天然個啲野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞