有冇買旅遊保險claim到/claim唔到嘅經驗?

173 回覆
14 Like 36 Dislike
行李延誤一星期
保誠claim到曬啲單
有冇claim埋航空公司
係咪有賺
幾年前買BOC , vanilla 東京返香港delay 左1日,諗住claim 返一晚成田酒店錢,已經攞埋vanilla 封證明都ckaim 唔到,佢話封信得maintenance 呢個字無講話維收係無得claim😡
剛剛收到 JR 西日本 send email 嚟話俾唔到 confirmation letter
只可以係 email 話因天氣問題取消咗班車
其實本身已經 cap 咗當日取消咗班車網頁上嘅通知,但 Starr 唔接受
依家唔知封 email Starr 接唔接受到
豐x 你唔追佢就會跌入黑洞

連個case number 都係追左個幾月先有

開完case 成個月無聲氣你又要追佢

佢會耍你話你xx yy唔齊所以process唔到

但重來無任何msg 話你漏交乜野cls

唔問就入左黑洞

但只要你一追佢佢就同你攪好快有票
Bluecross claim 行李損壞
一開始已經全部文件齊哂都要個半月先賠到錢
藍十字係保障接近最差嘅公司

乜都落頭盔不保事項

一堆好過佢,zurich,chubb,fwd
有冇問點解?有時佢分開item,出漏係要追

你QBE的話係一定有包reroute嘅酒店開支
呢間的確唔少投訴
claim 延遲
交標書隨便搵個 clerk 都得啦
作故仔唔好吹咁大
佢話啲文件喺晒佢度,返唔到香港嘅話一定俾人炒
我點知咁多,你咪唔好撚信on99
有冇人claim過aig?
想知如果睇醫生 啲證明得外文無英文 得唔得
日本唔似香港,除非唔見身分證明文件,否則唔見嘢無報案紙,只係得個報案號碼。
火車delay點prove?
火車delay搞到check in唔到酒店要即日book過住宿
下星期去巴黎買邊間好?
我都係AxA 啱啱喺日本唔見咗銀包,保安只有一個Number camp唔claim到?
自己試下submit, 我諗交齊文件應該無問題既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞