有冇買旅遊保險claim到/claim唔到嘅經驗?

173 回覆
14 Like 36 Dislike
要買新錶帶張單
唔洗舊單幾好
冇,呃得800幾,公司收返錢就算
告佢都哂時間
佢點呃的
唔符合成本效益掛
當地報警係酒店唔見銀包後尾差佬cctv發現佢自己扔跟手咁岩公司抽查查中佢因為多數保險公司見有報案紙就受理照賠為左800幾報假案真係幾on9
可唔可以回應吓#11點解claim唔到酒店
答唔到唔知佢份保單點寫
拎左個爛轆gip 返香港
保險賠400蚊整轆 不過航空公司幫我收咗去整再送返屋企
想請教下買左之後一日 屋企老人家又真係過左身
cancel 行程 呢d 係咪會查 之前俾晒文件成兩個月都冇回音打去又話仲搞緊之後都廢撚事要 好煩
比白粉仔灌完唔c伏就直接廣出黎啦,唔洗扮食錯野的
最大問題係差佬唔開File
成日話證據不足就不了了之
回程班飛機delay 六粒鐘以上, 同老婆兩個人加埋claim番5/600蚊.
回程取行李返現爛o急, 係機場備案後claim番幾百蚊.
買過豐隆,當地打風,途中改行程住宿冇得賠。
到台灣第二日發燒中左covid, 咁岩老婆同個仔係香港都中埋高燒, 即刻買機票番香港, 係香港睇醫生,

保險話要台灣當地睇醫生同埋當地醫生證明你不適合繼續行程先比claim張機票錢
好正常 係你自己選擇唔留係台灣醫返香港醫 邊有得比你claim
我一翻到香港就即刻upload哂所有文件,等咗四個月一啲聲氣都冇我唔打電話去follow up佢哋都冇諗住要做嘢
放心呢啲一定claim到,死亡證俾咗未?
比哂啦可能驚我呃佢 因為係中國入面死亡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞