有冇買旅遊保險claim到/claim唔到嘅經驗?

173 回覆
14 Like 36 Dislike
佢有冇解釋點解扣起兩成?
份保險幾時買 太遲買有機會唔保
我打風取消咗過夜巴士都係買 starr
都真係怕佢唔賠
邊一間?
頂,我 2020特價買,原價1000,特價300
用一次就爛左最後賠200比我
我由交左CLAIM FORM都等左成個幾月先有EMAIL 話處理中.....效率差到仆街.
Starr無追嘅情況吓5個月先收到錢
所以個全年旅遊保一到期就轉返QBE算.....不過又好多人話QBE唔好我自己CLAIM過又唔錯, 連原先話左唔賠( 因為我失物冇報警)到打去講清楚情況就賠返比我.
就係出完 post 後,尋日臨放工收到佢嘅 email 話要巴士停駛嘅 "written confirmation"
就咁運行狀況果頁嘅 cap 圖唔得

但完全無提到酒店果邊點,剛剛 email 去問埋
好似依家 claim 得比較好嘅公司而又保埋部電話
得返蘇黎世?QBE 我睇過應該唔包電話
咁我又冇留意包唔包電話, 我買全年要一定要有包租車同潛水, 其次就睇醫療金額等. 蘇黎世好不過貴......
我 check 過係唔包
蘇黎世真心貴
賣廣告?
當你真係要 claim 時發覺勁難搞
就會搵下有無其他人有成功嘅廣告經驗
試過去北歐飛機delay咗搞到Miss咗connecting flight 搞亂晒啲行程,最後claim到保險仲claim突咗
agent 狗
我試過claim Allianz
日本旅遊腸胃炎 睇左9千幾yen
一個禮拜就收到票full claimed
其實報警好快
Sor broker 咪撚買保險阿傻閪
當時點處理 missed flight? 自己俾錢買過?你自己分開兩程機票買,所以航空公司唔幫你搞?
邊間保險公司?
想問我睇錯日子買錯機票 去到機場買張即日飛走
有冇得 claim?
覺得附合邊一項
agent 死全家,上網自己買唔好?要比機會你sell 買人壽?
用R字頭行李篋,邊度爛就整
航空公司同專門店都好配合。
個篋十年都仲整到
每次都claim足維修費。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞