羽衣甘藍驗出「永久化學物」 可致癌損生育能力

154 回覆
97 Like 11 Dislike

之後無再出
但Kale係美國好鬼平wo
美地質勘探局研究:近半自來水樣本含有毒化合物PFAS
https://news.mingpao.com/ins/%e7%86%b1%e9%bb%9e/article/20230707/s00024/1688714538751
其實空氣入面都大把

我哋仲要好近某國,而家市面上大部分有coating嘅煮具都係佢哋生產

同埋而家個concept係定期換呢啲煮具就無問題,一花咗就即換,又有一大堆棄置有毒垃圾
其實杏仁奶啲杏仁都係
有冇諗過其實都係循環,嗰啲植物唔喺塊土地度吸返咁上下嘅嘢佢邊有咁多野比你吸收返
所以強國人鍾意屙屎落地?
原材料做手腳
難道又係抄狗勢力所為
仲有班偽科學陰謀撚
飲牛奶豆漿又生cancer 燕麥又係騙局
有機嗰D佢可以做完個樣攞個貼紙,之後就唔理,無人會咁得閒去檢查

家禽肉類嗰啲都係差唔多,前排禽流感,要困住圈養返,D雞同蛋咪又係寫住organic free range

free range我記得好似有幾個身位都可以當做free range仲離譜
睇完覺得好震撼原來最恐怖既事一直係身邊發生緊
ching講法令人諗起人地有錢就不和分家產
我地一家住公屋齊齊整整佢地都狠唔到
米夠有重金屬
根本就係比易塗層,goretex 之類污染左環境
貴 - 泥土污染
平 - 泥土 + 農藥污染
你係咪真係唔明定唔識
可能斬十棵樹先夠位種一棵牛油果樹
而且你覺得佢真係逐棵斬?通常都係一把火燒咗佢,破壞埋成個生態鏈

另外你知淡水係limited resource嚟㗎可

你可以查下可使用嘅淡水比例,基本上冰川同地下水都唔計,得1%左右,扣扣埋埋已經污染咗嘅地方,就更加少尤其D工廠起哂D落後國家,更加唔會著重排污處廢呢D,你嗰邊污染?我嗰邊無喎。出過事好多次,但D鄉下窮鬼WFC

澳洲其實久唔久都會制水

不過呢D新聞炒唔起,個個都係關心石油
好在覺得呢隻菜好難食 好少食
兩個女人都太多廢話
澳洲一項研究便發現,易潔鑊上只要有一道5厘米的裂縫,不管是刮刀或匙羹形成,也可釋出多達9,100顆塑膠微粒,在煮食時會滲入食物當中,暗藏巨大風險。
應該係所有菜都有
呢樣先痴線,明明證明咗係致癌但d人仲係自己呃自己無事嘅照賣照用。A物位料致癌就改少少份子結構整隻B物料話呢隻無事,其實只係因為新物料未有調查證明有事,但份子結構咁接近嘅物料根本致癌機會都係好撚高嘅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞