日圓暴跌!物價高漲「吃飯成奢侈」靠泡麵維生 越南人集體返鄉

427 回覆
133 Like 19 Dislike
唔係我俾唔記得details
我記得睇過之前嘅
電費過萬 gas近一萬
日本紅衛兵係咁架啦 下下用極端例子黎比,物價貴呻下都唔得架
再問落去佢地應該係日日食芽菜豆腐仲反問返點解你要食其他菜同食肉
點解唔趁超市特價個陣買 點解唔去平價超市 係日本剩係呼吸都可以生存,點解你要食野
駁唔到就會話咁你慢慢返香港食支那野
東京大阪我都住過
東京生活費比大阪高不論租定水電等
我講緊都係客觀野
你低慾望係個人取態
客觀睇日本搵300好難有生活可言

你自己都話搵300就過300既生活 500就500生活
你係可以睇餸食飯都滿足既人
有d人搵300要慳住洗覺得自己好慘
點解唔得
相同人工一定係揀大阪
除非人工加幅快
東京只係電費已經過萬
國產肉點平
上面兩間啲加拿大墨西哥豬 巴西雞肯定平過國產
平行時空少陴好冇你班柒頭
屌你原來又係鳩up
gas近一萬你24小時煲湯?
又見到你條低物欲鄉下人
同外國肉比係貴D但差距因為円安已經好少
係樓上最開頭條友鳩up話國產肉貴到癲
佢先話國產肉平(相對佢話貴到癲)
你係咪認錯人
你都幾撚垃圾
條友話國產貴到傻 有人po國產都有平
你就要話唔係最平 有其他肉再平啲
屌你老母鬼唔知超市都有平有貴咩
你去貴超市屌肉貴 咪同你講有超市平啲囉
咁都有得嘈 痴撚線
有無人話國產肉平撚過晒全部其他肉呀
無國界韮菜
你垃圾啲,唔夠講就搬老母,幫你老母執骨啦
國產肉本來真係貴到傻,西友更加唔會係「有平國產肉」嘅適當例子,但就算係我嗰兩間國產肉都未平過
係而家加到其他肉追到一齊貴

有圖有真相
外勞又割日本人又割

然後連登仔:點夠宇宙国安法香港差抵住過香港啦
豬雞點會貴到傻
係牛先貴
原來盲嘅都上到連登 上面啲人圖都po埋又見唔到
淨係見到人講老母
自己又搬龍門又人身攻撀 就話人唔夠講
柒咗就縮返入你老母個臭閪入面啦
邊個月呀?貼埋出黎睇下
冬天就話電煤都用得多
夏天開冷氣都係電貴
連煤都貴你真係24小時煲湯?
電費最煩
好難慳到
想當年自己係鄉下地方住個陣.2個人冬天煤係輕鬆過萬甚至衝突2萬關口
都市ガス係平好多
鄉下係要靠煤氣公司開車一家一家換プロパンガス
港豬要日日行商場買名牌食omakase先叫生活囉
同物質生活動物講精神健康?
嘥氣啦
冇用過プロパンガス
走去google下都巿ガス真係平好多
上面都巿,下面プロパンガス

樓上兩條友用都巿ガス點用到八千幾
人地六個人都唔駛咁貴
你現在去到都係賺港紙換番日YEN洗 (果幾個KOL?)
一定好好住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞