2023年夏季日劇討論(1)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
https://twitter.com/oshidoraEX/status/1679095657112670209
堤幸彥拍騎呢友查案劇應該唔會伏啦掛係畫面睇落窮酸啲
啱啱睇左杉野個套 都好睇㗎 屬於可以餸飯輕鬆睇嘅治癒片
好少見到兩邊水10都值得一戰
咁佢又真係樣靚 棒佢都正常嘅
直頭期待添啊 今季呢套應該穩陣
呢個班底嘅組合 只要正常發揮 應該會幾好睇
呢兩位係個人覺得丁家新一代演戲算睇得嘅起碼睇完唔嬲希望劇本正正常常鳩下鳩下查案加啲插科打諢
マツコ自從係電視界紅左…據佢所講…佢係無再拍過拖
同埋佢亦都話佢自己唔會就住LGBT去爭取d咩…因為佢覺得自己有一定影響力…講多左就會俾人感覺上係為自己而做
佢可以係呢個表面open內裏保守既日本藝能界立足咁耐並唔係無理由

ryuchell 我有睇過佢「變性」後上既綜藝
我都會明點解有一部份人會反感
一就係上面咁講佢拋妻棄子(at least 俾人感覺係)
二係佢好急於將lgbt 呢樣野推廣
三係佢以前同peco個陣上綜藝個形象係開心果….都係講下d低b野…但突然轉型做lgbt維權人士…而d服裝又同以前一樣咁繽紛…

自然係會有好多評擊…
Peco只係一個位去「入」佢
唔只拋妻棄子啦
直頭比人感覺係當初結婚生仔都係呃peco
原來係佢 最後回顧聽到嚇一嚇
唔得㗎,我亮咁靚仔拍戀愛野會令人睇到呼吸困難
身材仲要
同埋佢係退咗圈一排

再出返嚟接綜藝節目
我見其他idol+才女多數係節目+電台 少拍劇

所以先話估唔到
水10首播收視

赤楚 6%
杉野 5.9%

估唔到杉野個套都幾多人睇
netflix仲未有芽郁套炎上嘅
Netflix通常係下午三點定四點左右更新
估唔到咁勢均力敵
今季有幾套係開播6點幾
串流普及左 收視低迷都開始變常態 口碑反而變得更重要
暫時開左code 18/40 元氣囝仔 同向井都覺得幾好睇

我都覺今季播左個幾套幾好
18/40 好過預期
大魔神 好過預期
Code 符合預期
向井 符合預期

真夏就……….
香港時間1600
https://twitter.com/kyrie_uta/status/1679249776229924865
BTW江口洋介同松村北斗演親戚
唔駛拍愛情劇,佢嗰堆bf視角既朱古力廣告已經好難頂
今晚又潛烏龜上次輸唔到真係好可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞