2023年夏季日劇討論(1)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
佢好似唔係話自己係gay所以離婚,係唔鍾意老公爸爸呢個標籤,可能係transgender嗰類多過gay
而家都有人鬧 話佢揀正前妻開新brand同個仔生日嘅後一日自殺
屌到咁勁
窮途末路的我們

覺唔覺大原優乃好似肥過佢youtube個樣
呢個講得幾好
講真 班網民都搞到人哋自殺埋 好心就收下口啦
好撚憎呢啲人 又唔係知事實係點 做呢啲嘢以為自己就好正義咩
咁就冇咗一條人命
呢幾年上得推多睇啲日本人tweet
發現好多人其實仲癲撚過班小粉紅
而且唔係話當事人冇諗前妻同個仔
但去到自殺呢個地步 其實就算佢有考慮前妻同個仔 都唔代表佢仲有能力take care佢地
連佢自己內心都辛苦到生存唔到 又點要求人地為自己/其他人努力生存 所以依家如其繼續怪責佢 不如俾佢好好安息啦
性取向同性別認同冇關嘅, 認為自己係女都可以鐘意女
我見新聞話佢同peco一家人都仲一齊住緊, 其他人又唔知佢地家事
都唔知d網民做乜9
佢同大原櫻子都好腫
樓上話佢係gay咪以為佢係生完先知自己都係鐘意男人多過女人
Ryuchell係真係次次出親嚟都畀人追住嚟鬧啲人講到好似好同情Peco咁,但係搞到咁對Peco完全冇好處
想看!!
我以為佢出櫃 對唔住
但佢又唔係話由得個前妻同個仔死 又唔係做左偷食家暴呢啲仆街嘢 都唔明佢做乜俾人屌得咁勁
日本人表面上就好優しい
只要唔出真名就會mean 爆

不過ryuchell個case係幾難搞
就算係歐美
如果個trans係結左婚/生左仔…仲要個仔咁細個去轉性…我諗都會係有迴響
始終變完性繼續做呢行
唔係咁容易
我都有理解錯 誤導咗你
估係啲人想伸張正義 其實係發洩自己心入面嘅不滿所以睇唔順就搵人鬧
Trans都可以話出櫃嘅
得罪講句全劇老豆最屎戲好似睇緊放學ICU咁
明明peco好支持佢
放手比佢做返自己
個個當正自己係peco
Code 2
你地唔好咁啦 明明係我話佢gay先
我印象中佢唔係bi咩
不過無論佢咩取向同點嘅性別認同都改變唔到佢不被諒解同圍攻嘅事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞