覺唔覺yorushika極度比人underrated?

100 回覆
153 Like 16 Dislike
想問下點解你會講ztmy冇靈魂
男主小得唔得
打稻草人
Nbuna本身係vocaloid已經係神台級
唔明點解次次講yorushika都要拎yoasobi比
根本兩者風格完全唔同有乜好比,都係一男一女就要比㗎咩,不如拎埋糖兄妹嚟比吖
上面條友講,唔係我講我係想反駁,sor
我有印象Suis 講過自己就30歲
因為夜好性係呢三夜呀mad 人咪硬要比,要講三隊風格都唔同sell 既野都唔同,其實真係無野好比
我內心的糟糕念頭比樓主嚴重underrated
唔代表唔紅喎

D歌好聽又有意思!

不過唔見樣冇得畀班宅男有幻想
ACA ね成日露腳露咀,都唔算好紅啦靠宅男唔夠的
仲聽緊APPLE MUSIC
好紅喎

你又係典型諗法
你既世界可能得日本同香港 但人地唔只日本同香港
爆一個連登po有咩咁大不了
的確係好難 又萬葉集又老人與海 但係我好欣賞佢哋歌詞嘅深度 可能以前聽廣東歌都好留意歌詞 所以都好欣賞佢哋將歌詞境界拓展到呢個地步
呢樣真 不論係早期嘅言って だから僕は音楽を辞めた 個種寫情寫得到肉 或者近期又三郎 老人と海 大多有典故 就覺得好出色 同埋suis 演繹都越嚟越好
美波成日暗啲暗啲有啲流出
幻想空間極大
好似都有suis 概念圖
係短髮靚女黎
好鐘意海螺仲有六月は雨上がりのを書く
Amy Elma 呢兩隻碟係nbuna投射咗自己既情緒 感性一面 嗰種無力感厭世感好正

之後盜作 創作 幻燈更似係佢既實驗作品 投射咗佢既諗法 曲風越嚟越廣 音樂性比以往更強 但係嗰種共嗚感冇咁強 我諗係因為而家既nbuna都冇好似以前咁厭世
露樣唔一定係好
例如yama個look好趕客,唔露好過
月光Live
zutomayo屌打全世界女歌手
但人氣反映唔到實力
都係yoasobi先紅
zutomayo唔算好紅
思想犯世一
yorushika 有堆歌太難明 特別係第一個album(suis未黎用緊初音個陣)
但某堆舊歌日本cover率其實好高 意景真係好

近個堆其實好左好多 老人與海 食風之類唔使好日文friendly
盜作個album我覺得最難明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞