覺唔覺yorushika極度比人underrated?

100 回覆
153 Like 16 Dislike
日本周街都播佢地啲歌 係香港冇乜人識姐
Nbuna作風
美波唱live 都唔掂都拎出嚟講zutomayo 都無靈魂

感覺yorushika 兩個人都相對比較低調啦,一嚟唔露樣,二嚟無好似zutomayo 咁瘋狂開show,但之前聽Suis 做電台聽得出佢一定係一個好女仔

反而我覺得dustcell 就真係underrated 啦,無人識
香港淨係得 yoasobi同milet

不用介懷
佢本幻燈應該係好例子買咗都未得閒拎出嚟聽,但個idea 幾正
鍊金工房Ed都冷門?
Agree Yorushika 係underrated
但是我的糟糕念頭好高汁喎
https://www.youtube.com/watch?v=j83OVgv6woA

聽第一次就好鐘意
訓唔著覺聽yorushika真係好舒服
Elma Amy兩隻album已經夠上神台了
日本新一代冇一個出到咁高質嘅album
真係 佢既曲風真係可以令到你好放鬆 投入於歌曲之中 然後腦袋放空 聽下聽下就完左
同感 佢地對作品既設計真係好用心 用兩張專輯描寫成個故事 喺兩個時空不斷穿插 同埋啲mv勁有心思 每一幕都有佢背後意思喺到 真心屈機
だから僕は音楽を辞めた 一出個時瘋狂loop 希望再有呢d歌
唔係霸權啦 比起其他大作係冷門少少
你講既兩位都好聽
佢地好聽得黎外貌都好吸引先至吸到咁多粉
淨係呢個位Suis都無得突圍而出
記得Suis乜樂器都唔識 淨係做到Vocal
有冇人都中意春泥棒
花に亡霊開始留意
左右盲同最近我內心的糟糕念頭首OP都好好聽
成季嚟計最少top3
甚至top1也不為過
FYI 每年既日經ranking
都上升左唔少㗎啦

PS YOASOBI係23.7
個人黎講係top1
ヨルシカ啲歌好清新
上檔 日劇 火10「夕暮れに、手をつなぐ」 雖然唔係好睇
但ED同插曲用ヨルシカ啲歌用得好好
可以講係ヨルシカ嘅大型MV
yorushika 同 yoasobi 兩個我都鐘意
亦都去曬兩個嘅演唱會
我感覺上yoasobi係國民級 唔同年齡層fans都有
而yorushika就多數係年輕fans
suis同n-buna真係絕配
suis單飛出過幾首都麻麻地
n-buna自己出d歌都係無yorushika咁好聽
兩個一加埋即刻變神級

唔小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞