覺唔覺yorushika極度比人underrated?

100 回覆
153 Like 16 Dislike
曲風獨特,清晰明快,聽落去好c服
Suis把聲又靚又勁,高音又得低音又得
每張專輯都有關連性,每首單歌都推進住劇情
就連啲歌名都會玩對偶
明明大家都係平成末年三大新人
對比起zutomayo同美波都有好強既風格
實力一定唔會遜色於以上兩位
但名氣就完全比唔上佢地
同樣夜好性既Zutomayo同Yoasobi就紅到上天花板
各大霸權動畫都見到佢地既影子
但yorushika就霉到要做《我的糟糕念頭》《大雪海》呢啲小品/冷門作

明明啲歌咁好聽,簡直嚴重被人低估!
Yorushika值得更紅
唔覺。
有唔紅咩
就連登討論度黎講 爆一個po都要用年去計
咪得zutomayo 同 yoasobi 係紅
美波先無人識
不過呢堆歌聽得多好攰 無乜靈魂
連印仔都會開帖色下美波啊~
就佢個樣既討論度都高過yorushika
你用連登計咪可能係,不過講新歌比較鍾意佢首都落ち
回曬塘啦
新歌嚟嚟去去都果啲旋律
四首過億views既歌 有一首就嚟兩億views 咁都叫唔紅仲要佢地幾乎冇做宣傳咁濟 又冇出樣 有呢個成績同人氣已經好勁

同埋都好明顯佢哋會揀合作對象去整歌 如果佢哋幫我推的孩子 spy family 整歌就真係好奇怪
我自己一直既印象中係yorushika 紅過zutomayo
歌係好聽
但冇咩好討論
同感
反而覺得yoasobi overrated
同埋yorushika舊歌特別啲 襟聽過新歌
真啊 舊歌真係正啲
呢首聽落去最快樂
我印象中三個夜都係紅左
三夜啲歌都好正 不過我自己覺得yorushika啲歌詞好優美 值得喺hk多啲人認識
佢啲詞(嘅reference)太撚難
想像下中文唔係native去理解方文山
我都覺 啲詞帶出黎個意境好visual 好能正
唔夠另外兩個夜咁紅
首首都用d文豪作品造詞
原汁原味翻譯做中文都有難度
明明都好紅 係佢哋無咁多活動無乜野討論啫
真 佢地淨係會宣傳歌 碟 演唱會嗰啲 除此之外既野都唔會搞宣傳 又揀人合作 幾乎唔做宣傳既情況下仲有咁多fans當然佢地而家最新嗰隻碟啲mv views唔算好好
同樣係YO YOASOBIG屌打佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞