見習航空交通管制主任 SATCO 2023

323 回覆
3 Like 9 Dislike
岩岩都收到😵‍💫
收到email
感覺會頭2關肥
入撚到去都唔包你過probation
呢份唔係其他濕柴政府工
而家仲邊有三等王 兩下就比人逼走啦
Direct entry 就話啫,Student 上吹你唔漲
係咪一定要engine 底?
屌 今日佢SEND多次EMAIL先發現.. 星期考完第一日就知第2日洗唔洗去
Ching 琴日考完?
4/8 唔知去唔去
我20年前考過,有好多嘢考
計數: 計好多數, 印象最深刻係60秒之內計 3+7, 9*6 之類, 鬥多。
有邏輯題。
有multi tasking, 你上面計緊邏輯嘅時候佢會播段嘢, 之後問翻你段嘢嘅內容。
我本人呢D都叻嘅, 過曬, 之後3條友 in 我。 俾篇英文我讀, 我以為佢考會話, 咁都OK,點知佢問翻我篇嘢內容, 差D瀨嘢, 不過都過咗。
之後就係呢關死咗:佢問我香港有幾多人, 我話700萬, 佢再問我幾多人住公共屋村。 我諗住做航空 管制員, 唔可以take risk, 識就識, 唔識就答唔識, 唔好鳩答, 咁就衰咗啦。吊你老母你想我推理你就清楚講, 唔講我點知你想點。
好癲
你過到筆試都犀利.果時都係考2日筆?
詳情唔記得, 印象中又好似唔係2日。
肯定記得嘅就係筆試嗰陣好多人考, 但係筆試同3條友in 中間過程就唔係好記得, 唔知係即日定翻屋企等消息? 可能都係即日, 個堆 MC 過機就點名見。
jack巴都有報
今日第一次考 都幾多野 基本上要iq高 記憶力好 英文好
利申無接觸過任何相關野
覺得考成點 會唔會考埋第2日
之前有EMAIL叫我去 一見2日就無去到
有無人SHARE下個流程 / 衣著 / 之類?
唔洗講題目, 我唔係想R題目做準備
筆試應該考一日
筆試同interview 中間應該係online test?
讀文同interview 唔算好難
final stage 好好玩
祝大家好運
會 點都想試曬
有冇Ching知今輪請幾多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞