100萬買新款豐田Alphard? 值唔值?

186 回覆
7 Like 22 Dislike
貼住人哋 pat pat 揸同留位俾人硬 cut 都一樣成日急煞

要喺香港市區揸得人舒服真係好考功力

註:揸得好狠嗰咋好多都係 Alphard 司機
日本除咗東京大阪呢啲大城市都好少見人喺燈位加速好快

香港好多人揸車都冇 sense, 落斜唔識用低波
EQS 未到 S class 個級數,喺舒適程度嚟講
咁 30 系係好過 20 系好多嘅
Maybach 擺返落去 Mercedes brand 已經賣平咗好多,佢都自知冇得同 RR 比
Alphard 真係唔會比 S/7 呢啲房車舒服,不過喺香港的確係有佢實用嘅地方,例如趟門方便喺挾窄嘅環境上落客,司機搵位泊車都容易過啲大房車等
坐得舒服嘅電車而家仲係少之又少
北海道一啲啲人會咁,整體冇東京節奏咁急

Toyota hybrid 咪有 B 波俾你落斜用
EQS同s class比真係差好遠
反而eqe都唔少啊太自己揸
vellfire
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞