100萬買新款豐田Alphard? 值唔值?

186 回覆
7 Like 22 Dislike
其實係班仲住緊分層單位嘅窮人
要走去排電排super charge
或者啲揸住幾餅嘢牛肺嘅人,叫佢出架新車都牙痛咁款嘅果啲人

先唔理解電車嘅方便

屋企泊到十幾架車嘅人
電車直頭係恩物
又貫徹到潮流又安靜

唔係話非黑即白
汽油車係好好嘅fun car
但電動車一樣係必需品
No conflict and why not both
Main point係充電只係唔favor 窮人
對有錢人嚟講根本無影水
拉利都會鄧到甩肺
有時想要靜一定係電車
On9
有錢入油仲同你玩電車咩
揸駕v8 v12 有聲有畫有操控

真心真係未見過有錢人係用電車
要舒服夠大車客唔失禮有Alphard,LM
老細要玩自己揸,成堆油車揀

係d 唔係真係咁有錢既先會在意油錢呢d 閒錢
邊個同你講電車一定係為咗慳
大把老細高官揸電動車係追趕潮流
貫徹總書記思想推行電動車,落實全球一體化里程碑

係啲窮人心有鬼,自己揸電車為慳電
自己揸爛鬼type r 以為全世界鐘意嘈嘈哄
當全世界都係咁
酒店接送客人邊會買電車,一定油車
坐開S class 轉電車都只會轉EQS
傻仔 大把廠佬係工廈有位叉電
揸出街無人識
外型感覺唔夠 30系後期款靚仔
你到底知唔知乜野係老板司機,咁難明咩
maxus mifa9 ?
老豆用開LM350 4人座
睇電影好撚舒服
呢架值唔值得換
老細車同老闆自己嘅車兩樣嘢嚟
我無反對前者
我一直講緊後者
有窮酸鄉民仲認為叉電係好麻煩嘅事
爛鳩佛都學人賣100萬 哈哈哈 返屋企早抖啦
老闆係鍾意嘅
響司機樓下個場拉線都得

所以由始至終電車只係唔favor 啲無獨立車庫嘅窮人
所以上連登上馬討追住電車笑嘅十個九個係窮鬼
用自己生活模式代入用電車嘅後果
咁梗係出事
maybach 好x 貴,又揚得滯
elegrand 係佢先行luxury van , 前2-3代都係貴過同個籠豪過佛,不過係食油獸,之後30 一出佛贏晒,elegrand FL 都無見過10架
試過佛唔好坐唔知憑咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞