100萬買新款豐田Alphard? 值唔值?

186 回覆
7 Like 22 Dislike

萬眾期待新一代「佛」傳聞明天(6月21日)日本發表,所指當然是豐田Alphard及Vellfire車系(40系列),聽聞香港行貨版7月初發表。其實網上早已流傳全線香港版型號及意向價資料,聽聞暫時最多人認購是改配2.4 Turbo的七座位350版本,車價大概100萬元!

今時今日買架「佛」都要「一球」,好多人覺得貴,實情是本地不少商賈老闆都不吝嗇,總之要第一時間擁有。更加驚人消息是據說不少水貨車行都大手向代理落訂認購行貨新車,傳聞某大水貨店訂了多達100輛,單是訂金已500萬元!似乎今次新款「佛」未必會出現以前的「水貨、行貨大戰」,皆因所有水貨商都預計首批日本版肯定供不應求,無謂食「炒價」返貨了。無論傳聞屬真屬假,新款Alphard及Vellfire好可能會是今年唯一最熱賣的汽油引擎新車,代理今次好像成為了大贏家,不過仍要看廠方今年派多少貨給香港市場,否則又只是一張綿長的定單。
你問得出已經覺得唔值啦
仲買汽油車都 on9
仲要1球應該係重度
公司車就梗係
當一年賺>200萬嘅中型公司
100萬嘅車第一年已經慳十皮稅
而家香港全咪仲未有電動mpv?
做得老細車重同你慢慢玩充電?on5on9左啲
有,MIFA9, 但揸出來接送好撚趕客,就算對家是大陸公司,見到你揸大陸車,個心一樣屌鳩你,愛國只是口號來 🙏🙏🙏
值唔值關你尻事咩,你係target咩?
picnic, freed唔撚得?
老細車洗撚理咁多咩又唔係佢入油
買車入油全部入公司數報稅慳唔少
去排隊充電啦on9
Mifa 9 暫時睇未取代到佛
多多都有人買,你睇前日蔡天鳳設靈個個都係坐呢種車去
有Nissan eNV200 不過仲垃圾過Maxus
老闆車喎, 唔係買餸車
大把老闆爭住買
無計 alphard真係老闆車首選
咁睇嚟係佢主人用開呢隻車佢
如果我係客
你唔柒我揸都覺得柒啦
講得出真係未去到個個level
我做聯合國難民基金會外展
都似 做難民
老闆車要慳就唔係老闆車

請個司機入到幾多油
我係客 見到老闆車係picnic
我就真係panic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞