挪威真係咁差咩?

223 回覆
37 Like 136 Dislike
冇講過佢E家有,一直講緊norway垃圾
除咗自己帶波佢樣樣都可以練都信佢去到top
換走夏蘭特即崩潰 挪威輸波勢緣盡決賽周

艾寧夏蘭特今場射入12碼。

周日(18日)凌晨歐國外A組賽事,擁有艾寧夏蘭特同馬田奧迪加特等球星嘅挪威,主場戲劇性1比2不敵蘇格蘭,依家喺小組3戰只得1分排尾2,相反蘇格蘭3戰全勝,而且同組仲有名牌球隊西班牙,挪威要殺入明年決賽周難度極高。

挪威今場一直控制戰局,剛奪歐聯冠軍嘅艾寧夏蘭特亦正選上陣,佢喺61分鐘射入12碼為挪威領先。原本以為勝利在望,挪威喺84分鐘一口氣換走艾寧夏蘭特等3人,蘇格蘭即刻大舉反攻,先喺87分鐘由賴登戴基斯追平,2分鐘後堅尼麥利安閃電再入一球,助蘇格蘭2比1反勝。

西班牙被視為A組出線大熱,另一個出線席位就由蘇格蘭、挪威等競爭,依家挪威3戰只得1分,出線機會變得渺茫,意味歐洲最佳前鋒艾寧夏蘭特好可能會錯過歐國盃決賽周。挪威領隊蘇巴根賽後解釋換走艾寧夏蘭特嘅決定:「係夏蘭特要求,我已經留多佢喺場上10分鐘,最後階段佢已筋疲力盡,我哋等如打少1個。」
佢自己嗌攰
都同意 但當時中後場身價對標其他熱門係二線水平 前面都老既老 但名氣經驗都足

但挪威除咗嗰兩個 最多otisgard sorloth 比盡二線尾 其他不值一提
大佬
阿根廷係Enzo Fernandez
挪威係Patrick Berg 咋唔係成日賭波杜基林特都唔柒識佢啦
佢大賽都冇威脅
阿根廷頂盡都只係B-(唔計美斯)

最關鍵個位你同我講唔計
挪威唔係咁差, 雖然就嚟36歲:
法甲仲有建國
睇下佢係法國點踢再講 條友唔係一腳波 等波到
索羅夫ok 既 話晒rb出身 但過左黃金妖人年紀
Paredes 留係psg 都做唔到要借去祖
De Paul 馬體後備
Enzo 今季先去萄甲 上年仲係阿根廷
MacAllister 打咗四季英超 上季先叫坐穩正選

對比豪華國家隊一定係低一線
但對比紐威真係好好咖啦
Enzo係世界盃彈起
冇錯 就好似屍朗咁 踢出嚟身價20m都冇
講真唔計美斯,未打世界杯之前個感覺真係畀盡二線頭甚至二線中
enzo未踢世盃個價係3折
不過同意挪威中場問題好大 奧哥平時係阿夾慣 去到挪威 搵唔到人交波咁 班友專走死位
我會諗同一post開十幾次係咩心態
世界盃前已經傳曼聯巴塞爭緊啦
爭咩 出價平到笑
賓菲加出手快啫 嗰陣踢河床已經同艾華利斯一齊響朵啦
啫你老母柒就柒啦
阿根廷個陣容對比02/06弱雞到不得了
關你撚事咩傻閪
利雲帶領國家隊突破分組賽好叻仔架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞