挪威真係咁差咩?

223 回覆
37 Like 136 Dislike
講陣容挪威其實唔差 正選陣容差唔多都已經踢緊五大聯賽
後防四人組合分別效力多仔 拿玻里 雷恩 得一個踢挪威聯賽
中場有奧迪加特 前面有又夏撚 仲有2個都分別踢緊皇蘇同羅馬 其實陣容唔算太差

對比阿根廷果班其實咪差唔多 班球員都係踢葡超 法甲 未踢世界盃前一樣唔知乜水
但美斯都可以一人carry到拎哂美洲盃 歐美盃同世界盃

如果計陣容實力 挪威個分數係C (唔計奧迪同夏撚)阿根廷頂盡都只係B-(唔計美斯)

咁點解挪威有奧迪加特同夏撚2個都carry唔起挪威呢?
唔係話要佢地拎冠軍 而家係連最簡單既入圍資格都拎唔到

D人仲講到夏撚係未來球王咁款
相信今年金球獎亦都會係美斯拎
夏撚如果繼續carry唔到挪威 睇怕都拎唔到金球
個教練贏一粒就收起夏撚坐定粒六梗係等輸啦
我會諗關唔關奧迪加特同夏蘭球會踢嗰隊係長期主攻壓住對面踢 但挪威整體實力無辨法做到咁 所以佢地兩個唔慣?
單計龍門位已經冇得比較啦 挪威個廢龍連英冠都踢唔掂
垃圾教練加球員冇鬥心
可能佢地國家隊都慣左冇得踢大賽
夏撚只係一個好既射手

點都唔會係可以主動carry球隊既球員
利雲咁?
下欄係勁 但佢唔會係美斯個類
美斯無攻應都可以靠自己帶波硬闖
下欄無供應就收皮
中鋒無供應=食屎
唔太關夏撚事掛
阿根廷中場全部工兵 無供應美斯可以自己黎
但挪威都叫有奧迪加特 明明睇阿仙奴果時 佢都可以帶生個波 做好多供應
差個教練
對比阿根廷果班其實咪差唔多 班球員都係踢葡超 法甲 未踢世界盃前一樣唔知乜水

夏撚不嬲都係carry 唔到,頭槌同二傳都唔得
咩叫陣容其實唔差,睇完一場血都嘔埋出黎,後防直頭垃圾
條中場線連波都傳唔到上黎,個教練都好大問題
阿根廷陣容黎講全世界top3都有
阿根廷班人點會無人識呀
迪馬 迪巴拿 馬天x3

挪威班人除咗夏籣 奧哥就真係who?啦

同阿根廷差唔多
得罪講句 得蘇B可以救到呢隊挪威
以為自己係光頭佬教緊鏝
調返轉睇,夏撚自己都係易傷體質,哥禿都會錫住用,不過曼城夠堅,冇佢都贏到

如果夏撚好似牙朗咁,踢極都唔傷嘅,啲領隊應該都會用到盡
只能夠話奧迪加特都要靠佢身後個兩隻中場幫手

可能樓主淨係睇法甲,所以除咗tagliafico一個都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞