挪威真係咁差咩?

223 回覆
37 Like 136 Dislike
咪話比你知係有所謂
1人足球咩
咁樓主隻賤種點解又無啦啦變撚左美迷
咁係我用字唔好啫
用盡佢咁得未
始終夏蘭大賽經驗的確唔夠包皮多,至少包皮大過佢兩年。要再比D時間夏蘭進化
唔太關經驗事
能力問題
夏撚要人餵先可以最大發揮
Ok
夏撚係國家隊踢養生波
踢半個鐘就申請離場
懷疑依條友當初唔撚英撚都係驚英撚多大賽踢 壓力又大
一心諗住留力踢球會先撚挪威
正中鋒位邊個唔洗餵都最大發揮
Bale 自己帶得生個波 一個人完成晒攻勢
夏撚無空間間嘅話 自己難啲搵到機會起腳
後防好撚差
所以咪話能力問題
佢係造到波哥狗點會唔比佢試
包皮本身都係打正前
所以包皮打正前都啞哂火
BTW 賓菲加有隻挪威後生翼鋒
fm入面幾勁 唔知現實係點
但係夏撚唔可以好似包皮咁打翼呢
咁咪能力問題
有幾啞晒火
法國一轉陣 放佢正前
威脅幾撚大
所以佢要有勁隊友carry佢先得
佢冇嗰種可以扭轉局勢嘅能力
咁皮包都做唔到夏蘭D走位,只可以話能力唔同,夏蘭的確仲有好多進步空間
無錯 但陣容本身都係講牌面架啦 陣容係未計戰術部署
換走夏蘭特即崩潰 挪威輸波勢緣盡決賽周

艾寧夏蘭特今場射入12碼。

周日(18日)凌晨歐國外A組賽事,擁有艾寧夏蘭特同馬田奧迪加特等球星嘅挪威,主場戲劇性1比2不敵蘇格蘭,依家喺小組3戰只得1分排尾2,相反蘇格蘭3戰全勝,而且同組仲有名牌球隊西班牙,挪威要殺入明年決賽周難度極高。

挪威今場一直控制戰局,剛奪歐聯冠軍嘅艾寧夏蘭特亦正選上陣,佢喺61分鐘射入12碼為挪威領先。原本以為勝利在望,挪威喺84分鐘一口氣換走艾寧夏蘭特等3人,蘇格蘭即刻大舉反攻,先喺87分鐘由賴登戴基斯追平,2分鐘後堅尼麥利安閃電再入一球,助蘇格蘭2比1反勝。

西班牙被視為A組出線大熱,另一個出線席位就由蘇格蘭、挪威等競爭,依家挪威3戰只得1分,出線機會變得渺茫,意味歐洲最佳前鋒艾寧夏蘭特好可能會錯過歐國盃決賽周。挪威領隊蘇巴根賽後解釋換走艾寧夏蘭特嘅決定:「係夏蘭特要求,我已經留多佢喺場上10分鐘,最後階段佢已筋疲力盡,我哋等如打少1個。」
咁夏蘭係到都係個個怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞