UFC 討論區(36)- Triple C回歸

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
訓醒啱啱好main event
Topuria虐老,Emmett 頂到咁耐都幾勁
topuria下場打tcity定直接打belt
直接打帶啦,outclass no. 5到咁
已經覺得佢同大帝會好好睇
想拖一拖嘅嘅就搵終極守門員max驗貨
不過呢場表現我覺得夠說服力了
Topuria站立防守進步好多
避哂Emmet大部分重拳
可惜臂展較短
係地面拎到靶位都降服唔到Emmet
似直接打belt
Topuria 話下場只會打belt
或Max in Spain (冇乜可能發生)

而top 5 都冇其他人可以揀
Yair 290打
Max 輸大帝三次
T city同Allen上場輸咗

不過諗落大帝下一場都有其他可能
1. Yair 二番
2. Islam 二番
3. Sterling
如果隔太耐 Topuria 可能要打另一個contender
雙方exchange 都避左唔少重拳
睇緊嗰陣都好牙煙,諗緊Emmett 有冇機會搏中KO
手短呢樣野有啲可惜,未來有機會打大帝的話少左項優勢
今場有10-7 印象中好似未見過
Btw覺得rd4未至於10-7
shoulder roll

之前paddy同佢有beef,睇完今場覺得兩個如果真係打,topuria會打撚死件金毛
First round KO 啦 Paddy Chin 擺太高 defense 又唔好
睇完呢場鬥鬥人話 if Emmet changed his name to Paddy, he could have got a split decision win
整咗條片分析返Topuria呢場,鍾意嘅巴打可以俾個like同埋訂閱下
https://youtu.be/voNreJ3Yo3M
琴日睇完
今日想睇返就被版權搞到下架

睇完巴打嘅分析後
覺得拉哥現時最需要加強呢種拳擊技術同步法
先可以避免好似上次咁
俾Islam完美控距同打反擊
https://youtu.be/e93ShG6E-Hs
執完之後再upload希望冇事啦

Oliveira上一場擺明睇小咗Islam嘅Standup
佢雖然進攻麻麻但係防守同埋反擊嘅反應都好快
師兄你一有片段係入面就會下架ga la
https://youtu.be/_iYuhiG0Urs

當日睇live係屋企叫到傻左
可能因為呢場太新所以俾佢捉
咁點解其他Channel 做PPV嘅賽後討論都冇問題
係都要搞我
睇咗3集Ultimate Fighter
Mcgregor好似hea教咁 日日著套老西齋喺度9up 自己d馬連輸3場
Chandler認真好多 9成時間都換晒衫一齊train
定係佢年尾打Chandler都諗住棄打
廢老早一個星期都唔走去驗尿藥檢個d唔使諗今年打得成
應該又頭到尾都無諗過打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞