Netflix 黑鏡6

372 回覆
53 Like 8 Dislike
第4集完全離晒題
覺得第一集Joan is awful 最貼題同最好睇

點解個個都覺得黑鏡一定要有科技成份
但係無可否認jessie真係幾好戲
你知唔知黑鏡本身個劇名係點解先
Rehab center 用鐵鏈扣住 同 望住頂窗月圓
係咁講you have no ideas
開始估到佢想講女主角會變身狼人
(Black mirror 劇情嚟講有少少意料之外 因為唔係巫幻片)

女主角喺一次殺人後觸發咗自己狼人基因
每逢月圓之夜會變身狼 之後就會四圍咬人
睇開美劇vampires dairies & the original vampires 大概估係咁玩法
請真今季好撚垃圾d人話第3集好睇真係屎入面搵舊冇咁臭既屎
第4 同5 集都唔係好知想講咩
好似好過上季
咁都係既
電視vcr相機鏡頭都算係黑鏡嘅
編劇本身話想今季redefine咩係黑鏡
全系列第一集已經冇sci fi成份
屌豬+藍熊+黑客勒索+手機揸車 都比較現實
不過係今季多咗啲其他元素
個人鍾意第二集多啲 最尾兩集當冇睇算

我諗佢遲啲真係夠膽出中世紀背景嘅話應該幾得意
睇緊第三集,個 ending 有d易估

種族歧視
黑鏡係咪可以唔由第1集睇起
係 純粹覺得好正係因為原來一開始睇既故事已經係電視入面嘅電視嘅人 最後呢下衝擊令我覺得呢集好正
睇完5集,最尾個兩集真係呢,做乜勁
可以 全部係獨立故事
又好似真係全部係高科技 不過我鍾意黑鏡係因為佢好多時都係d劇情非常天馬行空 正到
thanks , 不過睇其他人講到好差咁,唔睇了
有啲好睇,有啲垃圾
你試下睇第5季第一集,講兩個老死喺格鬥GAME度扑嘢
第五集都可以當cult片不過execution麻麻,風格諗起第四季第一集
第二集都還好但好似第五季第二集的士脅持單嘢咁唔黑科技
第四集就真係WTF唔知自己睇咗咩就完咗

得第一/三集socalled有黑鏡feel
但點都突破唔到去BBC時期
不過覺得好過第五季少少,第五季太Light
無論如何,睇頭兩季一定冇錯,一出就係顛峰
果集勁好笑lol
你係一集都無睇過定純問今季?
頭兩季同White Christmas係神劇嚟
唔睇就走寶
之後個啲你可以睇內容嚟睇

講真今季唔計第四集
依普通歐美劇標準係合格有餘
不過頭兩季太神,Standard set得太高,點睇都覺得差咁啲嘢
今季第一集都有返啲第三季嘅水準既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞