Netflix 黑鏡6

372 回覆
53 Like 8 Dislike
dllm 第二集無眉娘
畫番條眉唔得既咩
4搞啲咩
黑妹累事
累埋勁多人
屌 第三集嗰男人好撚賤
睇到第二集 有冇一集真驚愕? 想做心理準備
[quote]屌 第三集嗰男人好撚賤
仆街好似第二集已經係驚慄
屌你老母睇完第4集睇撚左D咩
睇咗3集好失望。啲科技意念完全無突破,上載意識同虛擬世界裡面嘅人嘅自我意識哩啲橋已經重覆講過好多次。

另外,故事嘅橋段好老土又易估,無咗頭3季嘅驚喜同思考性(好似white Xmas, be right back)。最頂唔順係第三集,個綠帽男鬧個拍檔啲台詞同TVB啲劇一樣level。如果已經江郎才盡寧願唔好再拍好過
咁要女主角係第一個人睇呢套劇嘅人先得
因為我琴晚睇嘅時候係諗女主角應該要坐定定睇哂佢先睇下劇中女主會做啲咩先決定下一步
同埋其實解決方法好簡單佢只要乜都唔做匿埋係屋企佢就冇野拍到,唔洗搞到要俾人拉
佢係發生左先拍,你睇多次
自己鐘意睇科幻野 所以揀上太空個集睇左先 本身覺得無乜特別... 結果已經算係最好個集

狗仔隊個集真係垃圾之極 個編劇係咪忽撚左
惡魔個集其實拍得幾好睇 當cult片觀感fit曬 但根本唔可以算係black mirror

整體我覺得衰過上季
上季個plot你可以話比較弱&老土 但至少仲扣住black mirror既科技主題
今季直頭暴走 不如改名叫red mirror 全部玩cult野算啦
我知,所以先唔make sense 佢拍哂咁多個有可能發生緊情境都好佢點知當日要上邊個結局?佢都要等女主角睇左之後先知要播邊個version ,咁樣嘅前設下佢要確保到女主係第一個睇呢個節目嘅人,如果唔係嘅話女主其實可能坐定定睇哂會發生咩事先再作打算
你係唔係誤解左? 你當有人即時偷拍緊佢,佢點睇之後會發生咩事?
佢係女主發生完之後即整條片出黎,你當誤差十分鐘,唔係一早拍定之後既日子
我咪就係講緊同一集呀唔係講緊佢入邊之後嘅集數,講緊佢同佢條仔嘈交個part佢地係同步緊咁睇個節目,我地睇到佢地為左套劇嘈,佢地都睇到劇中劇嘅人為左套劇中劇劇嘈喎
但佢唔係即時嘛,第二層個ceo訪問時仲話已經拍左個記者個version 黎緊唔知星期幾上咁樣講
咁又點樣會睇到之後發生咩事?
唔係太明你想表達咩
因為以我嘅理解係佢係一套即日拍即日播嘅劇集,係第一集佢第一次同佢條仔睇嘅時候係應該已經拍好左佢地睇緊嘅個一集,同埋當時女主角都收到唔知邊個嘅信息係已經睇左個一集問佢搞乜,所以佢係應該可以睇到當時個一集後半段會發生左啲咩事
明你想講咩,咁佢表達只係劇情需要 方便我地睇,唔通你話做咩直接飛到最後睇
咪就係想講佢有少少bug佢個concept 同故事都好好但佢同佢條仔個到拍多左變左bug 因為佢並唔係即時到直播女主日常佢都係有個截稿時間咁佢點樣預知到女主同條仔嘅即時反應,所以我先話女主當時係可以冷靜少少睇埋會發生咩事佢係自己劣左先跟住左個劇情走
睇埋第四集,你會覺得第三集都唔係咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞