花墟惡霸花店 3|警方圍封只放一日?

510 回覆
467 Like 6 Dislike
咁講任何舖位都可以咁做啦 有邊個唔想多啲空間 定係賣花大晒
支持出銳武放係間鋪出面睇下仲係咪咁串
我都唔係特別想霸鳩人地間屋
只係我間屋大細唔夠
傢俬又唔可以砸,又要養兩隻貓
變咗好佔位置
而啲傢俬確實要擺去隔籬屋,先養到貓

屌你老母
間間鋪都唔撚夠位架啦
係咪代表我可以擺撚曬啲野出馬路呀…on9
https://www.ombudsman.hk/wp-content/uploads/2022/07/DI236_Ex_Sum_TC-26_6_2014.pdf

2014年申訴專員已經屌過所謂酌情範圍根本on9,又唔收人錢又無規矩
想睇打小甜甜
好簡單姐日日都攝D港獨文宣入間吉舖到,咪日日都有狗幫手開路
你覺唔覺得你地既行為係自私先,得你地單方面受益
笑撚死
以前好叻扑頭
依家警民關係解決哂 又贏
所謂約定俗成咪即係怕9咗d花檔
咁個權力要點排?
圍村佬>潮州佬>港共?
香港地泊車都好難 政府幾時又可以酌情處理違泊
抄鋪頭一張$1500 抄車得$320 點解唔抄埋鋪頭 只係針對車 公平咩
G持
條撚樣仲要話人有心出花墟無心入舖頭望
佢都on撚鳩
大家山長水遠出得去仲要熱撚到仆街點會唔入舖頭望放係行度果啲日曬雨淋又吸曬塵嘅花花草草我就真係唔撚會買喇屌佢地老母有啲仆街到紫羅蘭都放撚曬出街焗
誰惡誰正確
又唔撚係關國家安全事,有無叫口號?有無播禁歌?有無點燭光?無呀嘛!霸下路,斬下人,好少事,唔撚好煩到阿 sir
方法2-先下手為強,日日放垃圾係個個位

我係佢孖生大佬...

邊個搞我後面!
On9 我就算唔嘈約定俗成
但目測都知唔止三尺
而且呢間花店霸埋隔離大樓既鋪前三尺
霸到出馬路
正常要keep住票控
但你呢D人仲想set個界線 新時間表比佢地拎著數?
拉鳩左就叫濫捕啦
2023年度最佳香港故事
班狗全部有共同意識?share 同一個大腦?
麗榮嗰律師advise佢adverse possession都攪笑啦。官地要60年㗎,真係笑到肚痛,會唔會衰negligent 不過又記者又警察又食環都攪唔掂麗榮,其實麗榮攪到成個香港政府好無面。認真覺得政府應該要俾返啲顏色成個花墟睇 如果唔係只會俾大眾感覺係縱容同埋選擇性執法囉
唔係國安案件
Kenny老母無依件癲得咁暈巡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞